Navaljnog hoće da prebace u njemačku bolnicu

Nemačka nevladina organizacija "Sinema for Pis" saopštila je danas da pokušava da prebaci opozicionara Alekseja Navaljnog u bolnicu u Nemačkoj.

Svijet 20.08.2020 | 20:31
Navaljnog hoće da prebace u njemačku bolnicu

Organizacija za odbranu ljudskih prava, poznata po svojoj podršci ruskim opozicionarima, želi da Navaljnog prebaci iz bolnice u Sibiru gde se sada nalazi.

"Iz humanitarnih razloga organizovali smo da bude na raspolaganju medicinski avion da bi Navaljni mogao da bude prebačen u Nemačku", rekao je za nemački dnevnik Bild predsednik te organizacije Jaka Bizilj.

On je već ranije organizovao operaciju istog tipa 2018. godine za člana osporavane ruske grupe Pusi Rajot.

Navaljni, kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina, nije se osećao dobro tokom leta Tomsk-Moskva, pa je prebačen u bolnicu nakon hitnog sletanja u Omsk, napisala je na Tviteru njegova portparolka Kira Jarmiš.

Navaljni je danas posle podne i dalje u komi i na aparatima odeljenja intenzivne nege u bolnici u Sibiru nakon što mu je pozlilo zbog, kako smatraju njegovi saradnici, trovanja povezanog sa njegovim političkim angažmanom.

(Beta Foto: EPA/Maxim Karlayev)  

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Sa strane

20.08.2020 19:18

Ubih se od vere u "nevladine organizacije". Još iz rata znamo koja je to špijunska stoka. A znamo da i kod nas u "nevladinom sektoru" i "međunarodnim organizacijama" rade samo osobe visokih moralnih načela i nespornog obrazovanja. Neki su čak srednje završili pre "inozemnih" fakulteta od dva semestra, a upoznao sam i neke sa pravim diplomama. Oni su, doduše, u manjini.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

20.08.2020 19:54

Podsetimo se vijesti iz maja ove godine, "Profesor Univerziteta u Pitsburgu Bing Liu, koji je istraživao virus korona, ubijen je iz vatrenog oružja tokom vikenda". To nije bilo sumnjivo ubistvo, a taj Kinez je radio u istoj laboratoriji kao što postoji u Wuhanu.

ODGOVORITE
Name

Vjerujem

21.08.2020 05:14

Sve je ovo izrežirano. Čudno da se ovaj otrova baš za vrijeme krize u Bjelorusiji. I sad dramatično prebacivanje u Njemačku.

ODGOVORITE
Name

Srboljub Vlahović-Ciganović

21.08.2020 05:33

Kinezi, Rusi, SAD...ista bagra!

ODGOVORITE
Name

Mujo Turkic-Balic

21.08.2020 08:20

...kao i mi!

Name

Možda

21.08.2020 11:45

Možda je otuda i finansiran?

ODGOVORITE