Теа освојила злато на престижном тениском турниру

На престижном европском тениском турниру „ПАРИЗ БОWЛ“ у конкуренцији такмичарки „У-10“, млада тенисерка Теа Ковачевић из Градишке освојила је златну медаљу.

Тенис 20.08.2020 | 17:12
Теа освојила злато на престижном тениском турниру

Она је данас у финалу, након бриљантне игре, савладала  одличну белгијанку Фарах Јансен у два сета -  6:4 – 6:0.

Противница је важила за апсолутног фаворита турнира, јер потиче из једне од најјачих и највећих тениских академија свијета „КИМ ЦЛИЈСТЕРС  АЦАДЕМИY“, па је овај успјех Тее, коју тренира њен отац Марко Ковачевић у свом Тениском клубу у Градишци, још значајнији.  

Како је изјавио прије финалног меча, он је вјеровао у успјех своје кћери.

"Представљали смо овдје не наш град, већ и нашу Бања Луку,  Сарајево, Тузлу, Добој, Мостар, Београд, Нови Сад, Загреб, Шибеник, Ријеку и све градове гдје се Теа такмичила и биљежила успјехе до сада и у којима има велики број обожавалаца, другара и пријатеља“, изјавио је Марко Ковачевић за друштвене мреже.

Он је додао да „Бој не бије свијетло оружје, већ бој бије срце у јунака“, те да је кћерку научио да се не боји човјека, већ само Бога. 

Велики успјех своје унуке прославили су и бака и дјед Гордана и Миленко Стојковић из Лепенице код Српца.

"Цијело вријеме турнира пратили смо њене наступе и били у контакту, као да смо били у Паризу. Вјеровали смо у њену снагу и знање и с разлогом прослављамо нову златну медаљу“, кажу одушевљени Стојковићи.

(БН/С.К.) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милојко

20.08.2020 16:55

Свака част некаје жива и здрава.

ОДГОВОРИТЕ