Tea osvojila zlato na prestižnom teniskom turniru

Na prestižnom evropskom teniskom turniru „PARIZ BOWL“ u konkurenciji takmičarki „U-10“, mlada teniserka Tea Kovačević iz Gradiške osvojila je zlatnu medalju.

Tenis 20.08.2020 | 17:12
Tea osvojila zlato na prestižnom teniskom turniru

Ona je danas u finalu, nakon briljantne igre, savladala  odličnu belgijanku Farah Jansen u dva seta -  6:4 – 6:0.

Protivnica je važila za apsolutnog favorita turnira, jer potiče iz jedne od najjačih i najvećih teniskih akademija svijeta „KIM CLIJSTERS  ACADEMIY“, pa je ovaj uspjeh Tee, koju trenira njen otac Marko Kovačević u svom Teniskom klubu u Gradišci, još značajniji.  

Kako je izjavio prije finalnog meča, on je vjerovao u uspjeh svoje kćeri.

"Predstavljali smo ovdje ne naš grad, već i našu Banja Luku,  Sarajevo, Tuzlu, Doboj, Mostar, Beograd, Novi Sad, Zagreb, Šibenik, Rijeku i sve gradove gdje se Tea takmičila i bilježila uspjehe do sada i u kojima ima veliki broj obožavalaca, drugara i prijatelja“, izjavio je Marko Kovačević za društvene mreže.

On je dodao da „Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka“, te da je kćerku naučio da se ne boji čovjeka, već samo Boga. 

Veliki uspjeh svoje unuke proslavili su i baka i djed Gordana i Milenko Stojković iz Lepenice kod Srpca.

"Cijelo vrijeme turnira pratili smo njene nastupe i bili u kontaktu, kao da smo bili u Parizu. Vjerovali smo u njenu snagu i znanje i s razlogom proslavljamo novu zlatnu medalju“, kažu oduševljeni Stojkovići.

(BN/S.K.) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milojko

20.08.2020 16:55

Svaka čast nekaje živa i zdrava.

ODGOVORITE