Ко је љетовао у Хрватској не може у ресторан!

Забрана уласка у ресторан за повратнике са одмора у Хрватској, коју је истакао на улазу један аустријски угоститељ из Граца, постао је међудржавни спор, пошто је тај акт осудио амбасадор Хрватске у Бечу Данијел Глунчић.

Свијет 20.08.2020 | 11:03
Ко је љетовао у Хрватској не може у ресторан!

У понедјељак је Франц Ерарт, реагујући на стално растући број новозаражених повратника са одмора из Хрватске у Аустрији, поставио обавјештење испред свог ресторана "Нема улаза за повратнике из Хрватске".

"То сам урадио из бриге за своје сталне госте", подвукао је Ерарт, додајући да нема ништа против повратника са одмора у Хрватској, али да жели да заштити здравље гостију.

"Подржавам Владу, а Влада је рекла да се вирус уноси колима из Хрватске у Аустрију. Нико од мојих гостију не жели да се зарази", објаснио је он.

Амбасадор Хрватске критиковао је дјеловање угоститеља.

Он је оцијенио да је веома забрињавајуће када становништво предузима мјере као што је предузео Ерарт, како каже, прије свега што то правда мјером заштите и лојалности према Влади.

"Тако дјеловање не штити од заразе. Напротив, оно инфицира осјећања погођених, у овом случају Аустријанце, као и све друге који су се вратили са одмора у Хрватској", критиковао је Глунчић.

Он каже да је таквом акцијом Хрватска окарактерисана као извор инфекције, као да негдје друго не може доћи до заразе.

"То неки осјећају као шиканирање, а други чак и као расизам", написао је Глунчић у отвореном писму подсјећајући на скијашки центар Ишгл у аустријској покрајини Тирол гдје су се заразили и хрватски држављани.

Глунчић је апеловао да треба посебно у кризном добу бити солидаран, те да не треба ширити страх или некога изопштавати.

(Тањуг)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Цорона

20.08.2020 09:06

Свака част мајсторееее Бравооо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Цорона

20.08.2020 09:57

Теби корона изјела мозак. Треба га судски тјерати, ресторан му затворити до оконцања спора.

Name

Ре

20.08.2020 09:58

Ја мислио наси донијели ту одлуку.

Name

Мрки

20.08.2020 10:15

А мозда је и отисо с аутом па се тако и враца.

Name

ори

20.08.2020 10:30

љетовали су Аустријанци ха ха небитно.оних 20 миларди еура од еу и ових 7 од туризма мислим да је за хрватску најбоље да затворе границу сад пред сезону скијана

Name

Андриц

20.08.2020 13:42

Ре цорона:а јеси теле,бозе сацувај.Па је ли ико у Хрватској у марту ставио забрањен улаз хостима који су били у Аустрији,а сви знамо из ког скијалиста је кренула корона.Мени је висе за бригу да неко овакав потез доцекује са одусевљењем као ти,невјероватно,без текста сам...

Name

Панто

20.08.2020 09:45

А како мисли господин провјеравати ко је гдје био? Какав је он фактор? Сви се превисе мјесају у тудју приватност да то није нормално..

ОДГОВОРИТЕ
Name

име

20.08.2020 09:48

Добро, чињеница је да су Аустријанци лицемјерни. Званично важе за државу која је инфилтрирала корону у Европу, а Курз испљува читав Западни Балкан. Ко му је крив што његови држављани иду у ХР на море, или што је запослио стотине хиљада радника из бивше СФРЈ за послове које неће Аустријанци да раде, па му сада проблем када иду на одмор, а када раде добри су. Да је правде, да их све остале државе туже и да се иде на суд. Али не да ЕУ своју миљеницу. С друге стране сваки појединац има право да свој приватни посао ради како хоће, човјек забранио улазак онима из ХР и шта сад, његова ствар. Ал нека и Хрватима, тик прије сезоне по њиховим подацима најбезбеднији на свијету. Сада када су постали сумњиви како се људи враћају из ХР, притиснути да приказују праве податке. Ал бар су нешто зарадили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кочо

20.08.2020 10:18

Добар потез, треба примјенити и на Србском подручју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сое

20.08.2020 20:27

Баја, дај се и ти огласи, па нападају твоје пријатеље у Аустрији!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тони

20.08.2020 21:29

Глупане један. Сједи 1

Name

Ме

21.08.2020 13:03

Хаха...кретен..господин је погодјен сто су они извор инфекције за Аустријанце...а то сто су они сврставали нас у тај извор..ником ниста...све додје на своје.

ОДГОВОРИТЕ