Ko je ljetovao u Hrvatskoj ne može u restoran!

Zabrana ulaska u restoran za povratnike sa odmora u Hrvatskoj, koju je istakao na ulazu jedan austrijski ugostitelj iz Graca, postao je međudržavni spor, pošto je taj akt osudio ambasador Hrvatske u Beču Danijel Glunčić.

Svijet 20.08.2020 | 11:03
Ko je ljetovao u Hrvatskoj ne može u restoran!

U ponedjeljak je Franc Erart, reagujući na stalno rastući broj novozaraženih povratnika sa odmora iz Hrvatske u Austriji, postavio obavještenje ispred svog restorana "Nema ulaza za povratnike iz Hrvatske".

"To sam uradio iz brige za svoje stalne goste", podvukao je Erart, dodajući da nema ništa protiv povratnika sa odmora u Hrvatskoj, ali da želi da zaštiti zdravlje gostiju.

"Podržavam Vladu, a Vlada je rekla da se virus unosi kolima iz Hrvatske u Austriju. Niko od mojih gostiju ne želi da se zarazi", objasnio je on.

Ambasador Hrvatske kritikovao je djelovanje ugostitelja.

On je ocijenio da je veoma zabrinjavajuće kada stanovništvo preduzima mjere kao što je preduzeo Erart, kako kaže, prije svega što to pravda mjerom zaštite i lojalnosti prema Vladi.

"Tako djelovanje ne štiti od zaraze. Naprotiv, ono inficira osjećanja pogođenih, u ovom slučaju Austrijance, kao i sve druge koji su se vratili sa odmora u Hrvatskoj", kritikovao je Glunčić.

On kaže da je takvom akcijom Hrvatska okarakterisana kao izvor infekcije, kao da negdje drugo ne može doći do zaraze.

"To neki osjećaju kao šikaniranje, a drugi čak i kao rasizam", napisao je Glunčić u otvorenom pismu podsjećajući na skijaški centar Išgl u austrijskoj pokrajini Tirol gdje su se zarazili i hrvatski državljani.

Glunčić je apelovao da treba posebno u kriznom dobu biti solidaran, te da ne treba širiti strah ili nekoga izopštavati.

(Tanjug)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Corona

20.08.2020 09:06

Svaka čast majstoreeee Bravooo

ODGOVORITE
Name

Re Corona

20.08.2020 09:57

Tebi korona izjela mozak. Treba ga sudski tjerati, restoran mu zatvoriti do okoncanja spora.

Name

Re

20.08.2020 09:58

Ja mislio nasi donijeli tu odluku.

Name

Mrki

20.08.2020 10:15

A mozda je i otiso s autom pa se tako i vraca.

Name

ori

20.08.2020 10:30

ljetovali su Austrijanci ha ha nebitno.onih 20 milardi eura od eu i ovih 7 od turizma mislim da je za hrvatsku najbolje da zatvore granicu sad pred sezonu skijana

Name

Andric

20.08.2020 13:42

Re corona:a jesi tele,boze sacuvaj.Pa je li iko u Hrvatskoj u martu stavio zabranjen ulaz hostima koji su bili u Austriji,a svi znamo iz kog skijalista je krenula korona.Meni je vise za brigu da neko ovakav potez docekuje sa odusevljenjem kao ti,nevjerovatno,bez teksta sam...

Name

Panto

20.08.2020 09:45

A kako misli gospodin provjeravati ko je gdje bio? Kakav je on faktor? Svi se previse mjesaju u tudju privatnost da to nije normalno..

ODGOVORITE
Name

ime

20.08.2020 09:48

Dobro, činjenica je da su Austrijanci licemjerni. Zvanično važe za državu koja je infiltrirala koronu u Evropu, a Kurz ispljuva čitav Zapadni Balkan. Ko mu je kriv što njegovi državljani idu u HR na more, ili što je zaposlio stotine hiljada radnika iz bivše SFRJ za poslove koje neće Austrijanci da rade, pa mu sada problem kada idu na odmor, a kada rade dobri su. Da je pravde, da ih sve ostale države tuže i da se ide na sud. Ali ne da EU svoju miljenicu. S druge strane svaki pojedinac ima pravo da svoj privatni posao radi kako hoće, čovjek zabranio ulazak onima iz HR i šta sad, njegova stvar. Al neka i Hrvatima, tik prije sezone po njihovim podacima najbezbedniji na svijetu. Sada kada su postali sumnjivi kako se ljudi vraćaju iz HR, pritisnuti da prikazuju prave podatke. Al bar su nešto zaradili.

ODGOVORITE
Name

Кочо

20.08.2020 10:18

Добар потез, треба примјенити и на Србском подручју.

ODGOVORITE
Name

Soe

20.08.2020 20:27

Baja, daj se i ti oglasi, pa napadaju tvoje prijatelje u Austriji!?

ODGOVORITE
Name

Toni

20.08.2020 21:29

Glupane jedan. Sjedi 1

Name

Me

21.08.2020 13:03

Haha...kreten..gospodin je pogodjen sto su oni izvor infekcije za Austrijance...a to sto su oni svrstavali nas u taj izvor..nikom nista...sve dodje na svoje.

ODGOVORITE