Звезда у 2. колу квалификација за Лигу шампиона у Тирани

Фудбалери Црвене звезде играће у другом колу квалификација за Лигу шампиона у Албанији против Тиране, која је као гост са 2:0 победила Динамо из Тбилисија.

Србија 19.08.2020 | 22:22
Звезда у 2. колу квалификација за Лигу шампиона у Тирани

Утакмица ће се играти 25. августа у 20 часова на стадиону "Ер Албанија" у Тирани.

Водећи гол за првака нашег јужног суседа постигао је Агустин Тораса у четвфртом минуту надокнаде првог дела игре. Чувар мреже домаћих Роин Кваскхвадзе успео је да заустави први, али не и други покушај аргентинског нападача, који је прошле сезоне доведен из ривалског Фљамунтарија као велико појачање.

Дао је шест голова у шампионату, један у Купу, с ове вечери се "уписао" и у међународним утакмицама, на које је чекао од 2016. и одласка из још једног албанског клуба, Партизанија.

Други гол је у 86. минуту дело Исмајлгечија.

Тирана је екипа која је основана 15. августа 1920. године и недавно је прославила сто година постојања.

До сада су освојили домаће првенство 25 пута, Куп 16 пута и Суперкуп у 11 наврата.

Од раније је познато да ће Црвена звезда бити гост, да ће се утакмица играти 25. или 26 августа, а да због пандемије коронавируса на трибинама неће бити гледалаца, 

Ипак, не треба да понављамо да ће сусрет два тима имати много тензија. Довољно је да се сетимо шта се дешавало пре шест година, када је дуел фудбалских селекција Србије и Албаније у Београду прекинуо дрон са заставом Велике Албаније који је на стадион Партизана спустио Исмаил Морина. 

У реваншу у Албанији наш тим је славио са 2:0.

(Курир спорт) 

Коментари / 0

Оставите коментар