Zvezda u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona u Tirani

Fudbaleri Crvene zvezde igraće u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona u Albaniji protiv Tirane, koja je kao gost sa 2:0 pobedila Dinamo iz Tbilisija.

Srbija 19.08.2020 | 22:22
Zvezda u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona u Tirani

Utakmica će se igrati 25. avgusta u 20 časova na stadionu "Er Albanija" u Tirani.

Vodeći gol za prvaka našeg južnog suseda postigao je Agustin Torasa u četvfrtom minutu nadoknade prvog dela igre. Čuvar mreže domaćih Roin Kvaskhvadze uspeo je da zaustavi prvi, ali ne i drugi pokušaj argentinskog napadača, koji je prošle sezone doveden iz rivalskog Fljamuntarija kao veliko pojačanje.

Dao je šest golova u šampionatu, jedan u Kupu, s ove večeri se "upisao" i u međunarodnim utakmicama, na koje je čekao od 2016. i odlaska iz još jednog albanskog kluba, Partizanija.

Drugi gol je u 86. minutu delo Ismajlgečija.

Tirana je ekipa koja je osnovana 15. avgusta 1920. godine i nedavno je proslavila sto godina postojanja.

Do sada su osvojili domaće prvenstvo 25 puta, Kup 16 puta i Superkup u 11 navrata.

Od ranije je poznato da će Crvena zvezda biti gost, da će se utakmica igrati 25. ili 26 avgusta, a da zbog pandemije koronavirusa na tribinama neće biti gledalaca, 

Ipak, ne treba da ponavljamo da će susret dva tima imati mnogo tenzija. Dovoljno je da se setimo šta se dešavalo pre šest godina, kada je duel fudbalskih selekcija Srbije i Albanije u Beogradu prekinuo dron sa zastavom Velike Albanije koji je na stadion Partizana spustio Ismail Morina. 

U revanšu u Albaniji naš tim je slavio sa 2:0.

(Kurir sport) 

Komentari / 0

Ostavite komentar