Чолић поклонио пријатељу стан у Сарајеву

Здравко Чолић је поклонио стан у којем је одрастао, у сарајевском насељу Грбавица, свом пријатељу који је ратни војни инвалид!

Забава 19.08.2020 | 21:55
Чолић поклонио пријатељу стан у Сарајеву

Екипа Курира боравила је неколико дана у главном граду Босне и Херцеговине, где смо сазнали много занимљивих детаља о највећој звезди на Балкану. Становници Сарајева о Чоли имају само речи хвале.

Док је живео у том граду, нимало се није истицао нити правио важан иако је још у то време био мегапопуларан широм региона. Тамо је био све до почетка деведесетих, када је плануо рат, па се с породицом настанио у Београду. У насељу Грбавица Чола је дуго становао. Кад је окончан рат, Здравко је, како тврде Сарајлије са којима смо разговарали, одлучио да свој стан поклони пријатељу из Високог, који је постао инвалид због повреда задобијених у борби и који је остао без своје имовине.

Био је то, кажу становници града на Миљацки, гест о којем је цела чаршија причала, а већина њих и данас се тога сећа. Осим стана, певач је у Босни, у месту Хаџићи, поседовао и викендицу. И њу је поклонио једној породици из Фоче, која је у рату остала без крова над главом. О својој великодушности највећа певачка звезда с ових простора никада није причала, али зато Сарајлије радо помињу колико велико срце има Чола.

Нешто више од деценије након што је у његовом родном месту завладао мир, Здравко Чолић је пожелео да поново има своју некретнину у Сарајеву.

Материјално ми је жеља да купим стан у Сарајеву и због све чешћих долазака у свој град. Нисам особа која штеди новац. Током свих ових година живео сам лагодно, не превише луксузно и имао нормалне ствари. Сада када долазим у свој град, морам да идем у хотел. Зато је моја велика жеља да имам стан у родном граду и мислим да ћу је ускоро остварити - рекао је он 2007.

Шест година касније Здравко је остварио своју жељу. Према речима наших саговорника, он је 2013. купио стан у Улици Кошево (бивша Краља Томислава), у најелитнијем делу Сарајева.

 Некретнина има 86 квадрата, налази се преко пута Парка свјетлости и квадрат је тада коштао 2.000 евра, што значи да је Чола укупно за стан дао 172.000 евра. У певачевој ПР служби нам је речено да он овакве информације неће коментарисати.

Познате Сарајлије с другом адресом Неки су продали некретнине, а неки их издају

Пре рата у Босни многе познате личности које су рођене или су живеле у Сарајеву имале су своје некретнине, које су почетком деведесетих морали да напусте. Неки до њих касније су своје станове продали у бесцење, а други су их задржали у свом власништву.

Горан Бреговић свој предратни стан у насељу Чекалуша годинама издаје, док зимске празнике с породицом проводи у својој викендици на Јахорини. Жељко Бебек такође је сачувао породичну кућу у Сарајеву, али је већ дуго рентира.

Менаџер Рака Марић поседује два стана на Грбавици и кућу у Пионирској улици, које издаје. Уметници који нису успели да сачувају домове у Сарајеву су Харис Џиновић,Бранко Ђурић Ђура и Неда Украден.

Глумац је имао стан преко пута Председништва БиХ, у којем је одрастао, а који је спаљен у рату.

Неда је имала два стана, један у центру и други у насељу Циглане, као и један локал. Све то морала је да прода након завршетка рата. Мајка Хариса Џиновића је имала гарсоњеру у центру Сарајева, али певач то није "правно уобличио", па та некретнина није у његовом власништву.

(Курир.рс)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Са

19.08.2020 20:35

Глумац јос увијек има стан у Сарајеву, мој комсија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цола

19.08.2020 20:39

Цовјек са великим срцем.Свако добро њему и његовој породици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Макос

19.08.2020 20:41

Од тих птица Перије лако не пада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

"Плануо рат"

19.08.2020 21:22

Хм, интересантно. Како?

ОДГОВОРИТЕ
Name

забринута

19.08.2020 22:02

Јефтине прице непију воде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

певам дању певам ноцу

20.08.2020 00:10

Превисе је " поклоњених " куца и станова остало. Мора да це бити скоро бити Цолин концерт у Сарај.ву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аааа

20.08.2020 04:49

Коме си оставио ,то је битно? Српском борцу или зеленој беретки?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Убавка

20.08.2020 20:27

Неко ко је написао овај цланак нема благе везе. Цола је давних дана поклонио стан, тај парк се уопсте не зова Парк Свјетлости, а нико није морао продати стан послије рата, него је то била слободна воља. Написали сте подоста злонамјерних глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подмићивање

23.08.2020 08:56

Он је на томе што је дао/поклонио сигурно зарадио. Муслимани воле приче "само да зна право рећи лаилах иллалах бољи него стотину (Муслимана) ". То је његов крух и паре су његове из Југославије. Хајд' доста о томе.

ОДГОВОРИТЕ