Čolić poklonio prijatelju stan u Sarajevu

Zdravko Čolić je poklonio stan u kojem je odrastao, u sarajevskom naselju Grbavica, svom prijatelju koji je ratni vojni invalid!

Zabava 19.08.2020 | 21:55
Čolić poklonio prijatelju stan u Sarajevu

Ekipa Kurira boravila je nekoliko dana u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, gde smo saznali mnogo zanimljivih detalja o najvećoj zvezdi na Balkanu. Stanovnici Sarajeva o Čoli imaju samo reči hvale.

Dok je živeo u tom gradu, nimalo se nije isticao niti pravio važan iako je još u to vreme bio megapopularan širom regiona. Tamo je bio sve do početka devedesetih, kada je planuo rat, pa se s porodicom nastanio u Beogradu. U naselju Grbavica Čola je dugo stanovao. Kad je okončan rat, Zdravko je, kako tvrde Sarajlije sa kojima smo razgovarali, odlučio da svoj stan pokloni prijatelju iz Visokog, koji je postao invalid zbog povreda zadobijenih u borbi i koji je ostao bez svoje imovine.

Bio je to, kažu stanovnici grada na Miljacki, gest o kojem je cela čaršija pričala, a većina njih i danas se toga seća. Osim stana, pevač je u Bosni, u mestu Hadžići, posedovao i vikendicu. I nju je poklonio jednoj porodici iz Foče, koja je u ratu ostala bez krova nad glavom. O svojoj velikodušnosti najveća pevačka zvezda s ovih prostora nikada nije pričala, ali zato Sarajlije rado pominju koliko veliko srce ima Čola.

Nešto više od decenije nakon što je u njegovom rodnom mestu zavladao mir, Zdravko Čolić je poželeo da ponovo ima svoju nekretninu u Sarajevu.

Materijalno mi je želja da kupim stan u Sarajevu i zbog sve češćih dolazaka u svoj grad. Nisam osoba koja štedi novac. Tokom svih ovih godina živeo sam lagodno, ne previše luksuzno i imao normalne stvari. Sada kada dolazim u svoj grad, moram da idem u hotel. Zato je moja velika želja da imam stan u rodnom gradu i mislim da ću je uskoro ostvariti - rekao je on 2007.

Šest godina kasnije Zdravko je ostvario svoju želju. Prema rečima naših sagovornika, on je 2013. kupio stan u Ulici Koševo (bivša Kralja Tomislava), u najelitnijem delu Sarajeva.

 Nekretnina ima 86 kvadrata, nalazi se preko puta Parka svjetlosti i kvadrat je tada koštao 2.000 evra, što znači da je Čola ukupno za stan dao 172.000 evra. U pevačevoj PR službi nam je rečeno da on ovakve informacije neće komentarisati.

Poznate Sarajlije s drugom adresom Neki su prodali nekretnine, a neki ih izdaju

Pre rata u Bosni mnoge poznate ličnosti koje su rođene ili su živele u Sarajevu imale su svoje nekretnine, koje su početkom devedesetih morali da napuste. Neki do njih kasnije su svoje stanove prodali u bescenje, a drugi su ih zadržali u svom vlasništvu.

Goran Bregović svoj predratni stan u naselju Čekaluša godinama izdaje, dok zimske praznike s porodicom provodi u svojoj vikendici na Jahorini. Željko Bebek takođe je sačuvao porodičnu kuću u Sarajevu, ali je već dugo rentira.

Menadžer Raka Marić poseduje dva stana na Grbavici i kuću u Pionirskoj ulici, koje izdaje. Umetnici koji nisu uspeli da sačuvaju domove u Sarajevu su Haris Džinović,Branko Đurić Đura i Neda Ukraden.

Glumac je imao stan preko puta Predsedništva BiH, u kojem je odrastao, a koji je spaljen u ratu.

Neda je imala dva stana, jedan u centru i drugi u naselju Ciglane, kao i jedan lokal. Sve to morala je da proda nakon završetka rata. Majka Harisa Džinovića je imala garsonjeru u centru Sarajeva, ali pevač to nije "pravno uobličio", pa ta nekretnina nije u njegovom vlasništvu.

(Kurir.rs)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Sa

19.08.2020 20:35

Glumac jos uvijek ima stan u Sarajevu, moj komsija

ODGOVORITE
Name

Cola

19.08.2020 20:39

Covjek sa velikim srcem.Svako dobro njemu i njegovoj porodici.

ODGOVORITE
Name

Makos

19.08.2020 20:41

Od tih ptica Perije lako ne pada.

ODGOVORITE
Name

"Planuo rat"

19.08.2020 21:22

Hm, interesantno. Kako?

ODGOVORITE
Name

zabrinuta

19.08.2020 22:02

Jeftine price nepiju vode.

ODGOVORITE
Name

pevam danju pevam nocu

20.08.2020 00:10

Previse je " poklonjenih " kuca i stanova ostalo. Mora da ce biti skoro biti Colin koncert u Saraj.vu

ODGOVORITE
Name

Aaaa

20.08.2020 04:49

Kome si ostavio ,to je bitno? Srpskom borcu ili zelenoj beretki?

ODGOVORITE
Name

Ubavka

20.08.2020 20:27

Neko ko je napisao ovaj clanak nema blage veze. Cola je davnih dana poklonio stan, taj park se uopste ne zova Park Svjetlosti, a niko nije morao prodati stan poslije rata, nego je to bila slobodna volja. Napisali ste podosta zlonamjernih gluposti.

ODGOVORITE
Name

Podmićivanje

23.08.2020 08:56

On je na tome što je dao/poklonio sigurno zaradio. Muslimani vole priče "samo da zna pravo reći lailah illalah bolji nego stotinu (Muslimana) ". To je njegov kruh i pare su njegove iz Jugoslavije. Hajd' dosta o tome.

ODGOVORITE