Полиција забранила богослужење у Цркви на Цетињу

Црногорска полиција није дозволила цетињским свештеницима и вјерницима да приђу Цркви Преображења Господњег на Ивановим коритима како би прославили храмовни празник, саопштено је из Црквене општина Цетиње.

Регион 19.08.2020 | 13:19
Полиција забранила богослужење у Цркви на Цетињу

Полиција је зауставила саобраћај километрима далеко од храма на Ивановим коритима, што из Црквене општине Цетиње оцјењују као незаконити и нецивилизовани однос према служењу литургије, који је ове године уздигнут на виши ниво "на крилима опште режимске репресије према Цркви и вјерницима исказане протеклих мјесеци".

- Посљедњих неколико година ће у љетопис тога храма бити уписане као најтрагичније у његовој историји. Свештенству и вјерницима се, након вјекова неометаног богослужења, управо у наше вријеме, забрањује да врше богослужење - наводи се у саопштењу.

Из Црквене општине Цртиње напомињу да се на основу свега може замислити шта би се и како чинило да се спроведе незаконито одузимање храмова и манастира које је планирано дискриминаторским Законом о слободи вјероисповијести.

- Није њима циљ ни уређење односа међу Црквом и државом, нити обезбјеђивање слободе вјероисповијести или увјерења. Својим чињењем они желе да Цркву сведу на партијски и идеолошки сервис режима. То није успјело ни јачима од њих, па неће ни њима - наводи се у саопштењу.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бозија је задња

19.08.2020 13:45

Ово је насиље над идентитетом народа, над вјером у Христоса, над здравим разумом. Проци це и њихово, управо онако како су увијек силници и тирјани пролазили, зсборсвљсјуци да ду једини вјецни Бог и народ, све друго је пролазно и промјенљиво...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

20.08.2020 07:06

Ако нам је Додик Бог онда се треба да запитамо да ли смо ми уопсте вјерници.СПЦ је у рукама Богова на земљи које ја не признајем и због тога нема потребе да се гурам пред Црквеним вратима да удјем у њихово здање.

Name

Д

19.08.2020 14:46

То је сташно,како се бога не боје,немогуће да цела власт није свјесна коме се је одупрела ,све могућем господу богу ,немогу да верујем али опет кажем нека јим је бог на помоћи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оливер

19.08.2020 15:19

Није им требала забранити требала је све похапсит а попове у спуж

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.08.2020 18:01

Њих у Спуж?Стварно бих волио да објснис