Рекорд у броју откривених случајева прања новца

Њемачка савезна јединица за борбу против прања новца пријавила је рекордних 114.914 случајева сумње у прање новца и финансирање тероризма, објавио је у уторак берлински лист "Тагесспиегел".

Свијет 19.08.2020 | 10:30
Рекорд у броју откривених случајева прања новца

То представља раст од скоро 50 посто у односу на претходну годину.

Према годишњем извјештају за 2019., највећи дио тих случајева припада њемачким банкама и другим финансијским институцијама, као и нотарима и агентима за продају некретнина.

Случајеви су били повезани са укупно 355.000 сумњивих трансакција.

У извјештају за прошлу годину забиљежено је нешто више од 77.000 случајева прања новца, те "екстремна рањивост" на њемачком тржишту некретнина када су у питању сумњиви пословни договори.

Њемачки законодавци у новембру су усвојили низ мјера против прања новца покушавајући да се ухвате у коштац са проблемом и ускладе легислативу са директивама ЕУ, јавља ДW.

(Фена)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Да али

19.08.2020 08:41

Да нема ту удјела и неко од насих

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

19.08.2020 10:27

Ниста не брини,поцело је цесљање и на Балкану.За поцетак је Србија добила налог за 500градјана да провјери њихову имовину.Неце они дозволити, да ови наси, буду богатији од њихових милијардера.Полако ал сигурно, све долази на наплату...!! Цујем неки потразују азил у другој дрзави....?? Давно је професор Милојевиц рекао,немозе се дрзава покрасти а да нико не одговара.Многи це главом без обзира бјезати из тзв политике...!!Бит це,веца заба гута мању...!! поз ФБИ....!

Name

Ре ре

19.08.2020 12:32

Треба почети од привређивача игара на срећу и ето децениског прања новца,утаје пореза и финансирања пара служби које раде за појединце на власти.

Name

Браво

19.08.2020 13:20

Само ући у провјеру Цасино Аустриа регистроване пар мјесеци прије куповине Лутрије Републике Српске и ето згодитка.

Name

Опрани новац

19.08.2020 15:51

Цасино Аустрија која је купила Лутрију Ррпублике Српске је регистрована опраним новцем из фирме НОВО РС ДОО регистроване у Бањалуци.

Name

Знаци...

19.08.2020 17:13

Ето посла за цувеног лепира

Name

Ре значи

19.08.2020 18:27

Ништа од тога....Лептир и Правосуђе Република Српске покривају и штите прање новца....Може нам помоћи једино Аустријиско тужилаштво које на добром путу....

Name

Ревизија Републике Српске

19.08.2020 14:26

Код нас је главни Ревизор ЈОВО РАДУКИЋ задужен за прање новца и то ради већ десет година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НОВОМАТИЦ АДМИРАЛ

19.08.2020 18:33

Новоматиц Адмирал је под истрагом у Аустрији, а овдје ради шта хоће и како хоће. Новоматиц Адмирал је комрумпирао наше вође и контролише све институције Републике Српске. Како је могуће да је у Аустрији предмет истраге Европских и Америчких агенција а овдје се о томе не говори ништа? Тај Цасино Аустриа који купио Лутрију Републике Српске је Новоматицова фирма са два запослена регистрована само због Лутрије Републике Српске. Јадно!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.08.2020 18:50

Јохан фон Граф власник чувеног Новоматица се није појавио на рочиште у Аустријском суду 22.07.2020 јер су његови адвокати доставили документацију да није психички стабилан ( није нормалан у шта не сумњам) да би пратио суђење,а између осталог требао се изјаснити о Штрахеовој изјави у афери ИБИЦА гдје Штрахе говори Рускињи да се не брине јер НОВОМАТИЦ СВЕ ПЛАЋА. Е наша је трагедија и срамота да човјек са таквим налазима ( дакле луд човјек) дрма са Републиком Српском и њеним институцијама за које честити људи пролијевали крв и дали животе.

Name

Ре

19.08.2020 19:19

"НОВОМАТИЦ ПЛАЋА СВИМА" У-одбор поново се бави Страцхеовим Новоматиц-Сагером "Новоматиц плаћа свима", рекао је бивши шеф ФПО-а и вицеканцелар Хеинз Цхристиан Страцхе у злогласном видеу са Ибице. Садашњи Ибиза-У-одбор пратио је ову изјаву у уторак. Из АПА-е, уредништва . Ажурирање 9. јуна 2020. (12:35) "Новоматиц плаћа свима", рекао је Страцхе у видеу са Ибизе АПА Пре почетка дана одбора, ОВП и ФПО су видели да имају више утицаја од Новоматиц-а. Први који је позван био је Харалд Неуманн, који је донедавно био шеф Новоматиц-а. У свом уводном излагању Неуманн је жестоко негирао да је група доносила страначке донације - ни отворено ни прикривено. Као генерални директор Новоматиц-а, Неуманн је такође био члан надзорног одбора коцкарнице. "Увек сам коректно, савесно и пажљиво обављао обе активности. Био сам далеко од подмићивања јавних службеника, стицања предности или чак властитог богаћења." Дакле, "није било договора са ФПО-ом или другим странкама или страначким донацијама", рекао је Неуманн у својој уводној изјави "нетачне тврдње у медијима". Останите у контакту с нама на Фацебооку. Страцхе-Сагер Неуман је одговорио на питања судског већа: "Страцхе је ову изјаву дао из било којег разлога и вратио је заклетву - и извинио нам се да то никако није тачно. Зато верујем Страцхеу у ову изјаву. могу само да греше. " Додуше, Новоматиц је био у контакту с политиком, признао је бивши менаџер. Због домаћег закона о играма, морате бити у контакту са Министарством финансија да бисте изнели „забринутости“, „сличне банкама“. Након што је прочитао његову изјаву, Неуманн није био баш информативан. Одлучио се о већини питања које постављају посланици. Још није имао пуни приступ досијеима, па је било тешко коментарисати наводе. "Чак и ако се полако осећам неугодно, али то је такође део прелиминарне истраге, за коју још нисам испитиван.

Name

Ре

19.08.2020 19:51

А знамо ко се сликао са Страхеом и коме је Стране био подршка. Новоматицов мешетар Милош Пејић је Милораду Додику дао ДВА МИЛИЈУНА ЕУРА У КЕШУ 2009 године и учешће у послу 20% у фирмама НОВО РС ДОО И РСА ГАМИНГ ДОО, а заузврат имају институционалну заштиту Републике Српске. Милетових 20% се води на НАДУ ИЛИЋ из Београда, а која је запослена у Униброс стеел ЛТД код Додиковог крим компањона.