Због сезонског радника око 450 туриста у карантину

Око 450 туриста је у изолацији у једном одмаралишту на сјеверу Сардиније, које је стављено у карантин јер су потврђени случајеви вируса корона, а двије особе покушале су да побјегну из тог мјеста.

Свијет 19.08.2020 | 08:47
Због сезонског радника око 450 туриста у карантину

Стотине гостију туристичког мјеста Санто Стефано (Свети Стефан) које припада архипелагу Ла Мадалена у изолацији су од понедјељка увече, пренијели су италијански медији.

Како се наводи, један од два случаја позитивних на вирус корона у том мјесту је сезонски радник, односно музичар, који је са симптомима смјештен у болницу у граду Сасари на Сардинији.

Око 450 туриста у мјесту Санто Стефано може се кретати на том подручју, али није им дозвољен одлазак у друга мјеста.

Двије особе покушале су да побјегну из карантина, али су их карабинијери спријечили прије него што су стигле до аеродрома у Олбији.

Након два потврђена случаја вируса корона, на Ла Мадалени уведена је обавеза коришћења маске на улицама центра од девет до 14, а не само од 18 до шест како је предвиђено новим декретом италијанске владе.

На Сардинији је до сада потврђено 1.512 позитивних случајева на ЦОВИД-19, од којих је 134 умрло од посљедица тог вируса.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Воxпопули

19.08.2020 07:49

До када ли ће ова агонија трајати.Да није жалосно било би смијешно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо

19.08.2020 11:07

Он је бар радио и сигуран сам да су га заразили гости које је послузивао а да он то није ни знао. Али ето, да је мозда био стални запослени а не "сезонац" мозда се не би ни заразио. ???

ОДГОВОРИТЕ