Њемачке покрајине траже да Хрватска буде на црвеној листи

Због растућег броја увезених случајева из Хрватске, челници немачких покрајина Баден Виртемберг и Баварске затражили су од савезне владе у Берлину да Хрватску прогласи ризичном државом.

Свијет 19.08.2020 | 07:17
Њемачке покрајине траже да Хрватска буде на црвеној листи

Како преноси портал Индекс, премијери покрајина Винфрид Кретшман и Маркус Содер одржали су данас састанак на којем су договорили заједнички приступ савезној влади и затражили да Хрватска буде стављена на црвену листу и да буде проглашена ризичном зоном.

Министар здравља Баден-Виртенберга Мане Луча казао је за агенцију ДПА да Хрватска још није достигла ступањ који би је квалификовао као ризичну, али је додао да би "Далмација и њени већи градови (Сплит, Дубровник и Задар) могли бити означени као ризична подручја".

Градоначелник Штутгарта такође је упозорио на ситуацију у Хрватској и рекао да “нешто морамо учинити, постоји велики притисак”.

"Ако не прогласимо целу земљу ризичним подручјем, опција је да то учинимо за поједине регије", казао је.

Никаква одлука о стављању Хрватске или неких њезиних регија на црвену листу засад није донесена.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Скептик

19.08.2020 05:55

Додик већ најавио покретање виталног националног интереса...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дренка

19.08.2020 05:56

Данке Дојцлаанд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

19.08.2020 06:39

Ма да,сад кад је сезона просла,сад се Хрватска ставља на црну листу.Ево пратите како це у октобру и новембру Италијанска и Аустријска скијалиста бити безбједна,а онда це их у марту ставити као ризицна подруцја.Дно дна...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вики

19.08.2020 07:14

Браво за нијемце Хрвати су највеци преносници заразе јер са особним картама путују и у БиХ и у Хрватску и Србију без ограницења.Немају трага печата да су били у тим земљама.Јер не дају пасоше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Намјерна

19.08.2020 10:41

Забрана јер тамо и зиви највисе Хрвата хахаха јос мало неце дати ни долазит куцама морат це се бирати ил тамо ил овамо

ОДГОВОРИТЕ