Njemačke pokrajine traže da Hrvatska bude na crvenoj listi

Zbog rastućeg broja uvezenih slučajeva iz Hrvatske, čelnici nemačkih pokrajina Baden Virtemberg i Bavarske zatražili su od savezne vlade u Berlinu da Hrvatsku proglasi rizičnom državom.

Svijet 19.08.2020 | 07:17
Njemačke pokrajine traže da Hrvatska bude na crvenoj listi

Kako prenosi portal Indeks, premijeri pokrajina Vinfrid Kretšman i Markus Soder održali su danas sastanak na kojem su dogovorili zajednički pristup saveznoj vladi i zatražili da Hrvatska bude stavljena na crvenu listu i da bude proglašena rizičnom zonom.

Ministar zdravlja Baden-Virtenberga Mane Luča kazao je za agenciju DPA da Hrvatska još nije dostigla stupanj koji bi je kvalifikovao kao rizičnu, ali je dodao da bi "Dalmacija i njeni veći gradovi (Split, Dubrovnik i Zadar) mogli biti označeni kao rizična područja".

Gradonačelnik Štutgarta takođe je upozorio na situaciju u Hrvatskoj i rekao da “nešto moramo učiniti, postoji veliki pritisak”.

"Ako ne proglasimo celu zemlju rizičnim područjem, opcija je da to učinimo za pojedine regije", kazao je.

Nikakva odluka o stavljanju Hrvatske ili nekih njezinih regija na crvenu listu zasad nije donesena.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Skeptik

19.08.2020 05:55

Dodik već najavio pokretanje vitalnog nacionalnog interesa...

ODGOVORITE
Name

Drenka

19.08.2020 05:56

Danke Dojclaand

ODGOVORITE
Name

Andric

19.08.2020 06:39

Ma da,sad kad je sezona prosla,sad se Hrvatska stavlja na crnu listu.Evo pratite kako ce u oktobru i novembru Italijanska i Austrijska skijalista biti bezbjedna,a onda ce ih u martu staviti kao rizicna podrucja.Dno dna...

ODGOVORITE
Name

Viki

19.08.2020 07:14

Bravo za nijemce Hrvati su najveci prenosnici zaraze jer sa osobnim kartama putuju i u BiH i u Hrvatsku i Srbiju bez ogranicenja.Nemaju traga pečata da su bili u tim zemljama.Jer ne daju pasoše.

ODGOVORITE
Name

Namjerna

19.08.2020 10:41

Zabrana jer tamo i zivi najvise Hrvata hahaha jos malo nece dati ni dolazit kucama morat ce se birati il tamo il ovamo

ODGOVORITE