Вратио се заражен из Италије и отишао на рођенданску забаву

Двадесетшестогодишњи Баварац по повратку из Италије добровољно се у четвртак тестирао на Цовид-19 на граничном прелазу са Аустријом. Речено му је да ће у року од 24 сата добити обавијештењео резултатима ако тест испадне позитиван.

Свијет 18.08.2020 | 12:10
Вратио се заражен из Италије и отишао на рођенданску забаву

Но, младић из мјеста Боденwöхр у округу Сцхwандорф у Баварској није чекао да му стигну резултати теста, него је отишао на приватну рођенданску забаву на којој се окупило друштво од сто особа.

Његових даљњих 20 контаката односи се на људе с којима се дружио откако се вратио у Њемачку.

Окружне службе Сцхwандорфа које прате епидемију, наводе да је позитиван тест младићу потврђен тек у недјељу.

Миттелбаyерисцхе Зеитунг наводи да је младићу било речено на граничном прелазу Куфстеин, гдје се добровољно тестирао, да ће резултате теста добити, ако би се испоставио позитивним, у року од 24 сата. Младић је службено регистрован као цовид-позитиван тек у недјељу, а у међувремену се провео с друштвом на рођенданском партију, пише Н1. 

Што се догађало у времену између петка, 24 сата од тестирања, и недјеље, када су младића тек обавијестили, службени извори не наводе.

Баварски медији прошлое седмице масовно писали о скандалу с тестирањем на корона вирус на граници с Аустријом, због чега се сам врх Баварске, све до тамошњег премијера, нашао под страховитим критикама.

Средином седмице 44.000 тестираних још увијек нису добили обавијест о резултатима, што не би било проблематично да се међу њима није налазило и 900 заражених путника, који посљедично нису били свјесни да су извор заразе.

(Ослобођење)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Крко

18.08.2020 10:52

Без бриге, наћиће они у тој причи неку везу с Балканом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доктор

18.08.2020 12:21

Цовид 19 је опаснији од аидса јер за ово друго се морас сам потрудити

Name

атила

18.08.2020 14:38

Докторе требо би ти бар знати да и Аидс спада у групу короне,исто му то додје.

Name

Тадивоје

18.08.2020 20:00

Само дјускајте цугајте зезајте се бас вас брига оног цега нема ниста вам не мозе

ОДГОВОРИТЕ