Поново из БиХ у ЦГ са негативним серолошким тестом

Влада Црне Горе данас је одлучила да на снагу врати ранију одлуку за грађане БиХ и других земаља према којој ће се у ову државу и даље моћи ићи са негативним серолошким тестом. Такође, ову вијест за Клиx.ба потврдио је и бх. амбасадор у Црној Гори Бранимир Јукић.

Босна и Херцеговина 17.08.2020 | 17:23
Поново из БиХ у ЦГ са негативним серолошким тестом

Наиме, Црна Гора у петак је донијела одлуку да држављани Сједињених Америчких Држава, Србије, Косова, Албаније, Босне и Херцеговине и Сјеверне Македоније уколико желе ући у Црну Гору морају посједовати негативан резултат ПЦР теста на нови коронавирус (САРС-ЦоВ-2) или позитиван резултат антитијела на нови коронавирус (САРС-ЦоВ-2) класе ИгГ добијен ЕЛИСА серолошким тестом.

Тиме су знатно били промијенили услове и поскупјели прелазак границе јер тако у Црну Гору могу ући само они који су преболовали корону. Ову одлуку од петка су на данашњој сједници, ипак, преиначили.

"С обзиром на чињеницу да су до наредбе издате у петак у државама за које су важили дотадашњи услови започета путовања или је резервисан смјештај у Црној Гори одлучено је да улазак у нашу земљу буде омогућен у складу са одлуком надлежног органа и лицима која посједују негативан резултат ЕЛИСА ИгМ теста или негативан ЕЦЛИА тест, издат од стране регистроване лабораторије и не старији од 72 часа у тренутку уласка лица у Црну Гору под условом да та лица нису у периоду од 15 дана пред улазак у Црну Гору боравила у некој од држава из којих је забрањен улазак", саопштено је из Владе Црне Горе.

Подсјетимо и амбасадор БиХ у Црној Гори Бранимир Јукић у суботу се обратио властима те државе због нејасноћа везаних за нове мјере које су донијели у вези са преласком границе, а који се дотичу и грађана БиХ.

Како је навео, Амбасада БиХ у Црној гори одмах је упутила службени упит Министарству спољних послова Црне Горе са молбом за појашњење да ли ће бх. држављани моћи прелазити границу у складу с праксом претходних пар седмица, а тиче се врсте који су у том периоду били потребни за прелаз границе.

(Клиx)

Коментари / 0

Оставите коментар