Држављани БиХ са серолошким тестом прелазе границу?

Амбасадор Црне Горе у БиХ Обрад Станишић рекао је да, према његовим сазнањима, држављани БиХ могу ући у Црну Гору само са серолошким тестом на вирус корона, али да још не може ништа званично потврдити.

Босна и Херцеговина 16.08.2020 | 16:43
Држављани БиХ са серолошким тестом прелазе границу?

Станишић је додао да има информацију да држављани БиХ немају проблеме приликом преласка границе.

- Немам сазнања да грађани БиХ имају проблема да пређу границу под условима под којим су и раније прелазили у Црну Гору и не вјерујем да ће их и бити - рекао је Станишић.

Он је изјавио за "Дневни аваз" да ће све недоумице бити ријешене када Црна Гора пошаље одговор на упит амбасадора БиХ у Црној Гори Бранимира Јукића.

Амбасадор БиХ у Црној Гори Бранимир Јукић рекао је да је од власти Црне Горезатражио појашњење нових мјера које се тичу преласка границе, а дотичу и грађане БиХ.

Јукић је појаснио да је Амбасада БиХ јуче упутила службени упит Министарству иностраних послова Црне Горе са молбом за појашњење да ли ће држављани БиХ моћи да прелазе границу у складу са праксом од претходних неколико седмица, а тиче се врсте тестова везаних за вирус корона.

Владе Црне Горе објавила је на свом сајту да држављани БиХ могу ући у Црну Гору уз негативан резултат пи-си-ар теста на вирус корона или позитиван резултат антитијела на ковид 19 добијен Елиса серолошким тестом који не могу бити старији више од 72 часа.

Ова одлука односи се држављане земаља са "жуте листе" на којој су, осим БиХ, Србија, Албанија, Аустралија, Израел, Либан, Сејшели, Сингапур, САД и Сјеверна Македонија.

Одлука, која је ступила на снагу данас, односи се и на држављане са "зелене листе" ако су у периоду од 15 дана пред улазак у Црну Гору боравили у некој од држава са "жуте листе".

Обавеза посједовања теста не односи се на дјецу до навршене пете године.

(Срна)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Буљави

16.08.2020 16:33

Људи кога брига за улазак у Црну Гору?Ста да ми радимо да добијемо пролаз у Европу то је питање.да идемо из овог лонца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лик

16.08.2020 17:51

Опет ништа није јасно. До сада се могло улазити са негативним серолошким тестом а од данас са позитивним. Пи-си-ар тест то је око 150 км. , то се не исплати, поготово када путује више чланова породице. Они као попустили а уствари још више закомпликовали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Странац

16.08.2020 18:21

Може ноћас до 12 часова на ове лажне тестове да се уђе у Црну Гору.