Александар треба помоћ: Наше мало њему значи пуно

Помозимо Александру! Наше мало њему значи много!

Република Српска 15.08.2020 | 17:13
Александар треба помоћ: Наше мало њему значи пуно

Александар Милинковић рођен је 1988. године у Бањој Луци. Живи у Слатини, околина Бања Луке, по занимању је дипломирани инжињер информатике, ожењен, отац једног детета.

До 11.08.2019. године водио је нормалан живот. А онда је један скок у базен промијенио све. Након урађеног ЦТ снимка установљена је повреда вратне кичме у висини Ц4 Ц5, тзв. обострано закључавање фасета. Тад креће борба за живот.

Након урађеног ЦТ снимка све наде су пале у воду. Урађена је тракција вратне кичме, која је  једним дијелом успјелада исправи пршљенове, али недовољно, те је урађена операција 14.08.2019. године. Доктори нису могли дати никаква предвиђања, нити њихово мишљење колико је оштећена кичмена мождина.

Послије операције услиједиле су нове компликације. Убрзо, почињу да га издају плућа и нема снагу сам да дише, јер је парализа захватила и мишиће за дисање. Након самог напада укључује му се потпора за дисање. И поред потпоре кисеоника, није се успио изборити, те је стављен на апарате за дисање. Кад су доктори увидјели да то није решење, одлучили су да му уграде отвор на врату (канилу).

У октобру 2019. је услиједила рехабилитација, већ након месец дана успијева сам да помјери десну руку, па је онда кренула лијева, и од јануара 2020. све је стало. У априлу је отпуштен кући, са дијагнозом „Лијечење без успјеха", квадриплегија, АСИА А и цјелодневна зависност о другом лицу.

Нову шансу Александар види у третманима матичним ћелијама. Уз то неопходна је даља рехабилитација, лијекови, али и новац за путне трошкове за одлазак на лијечење и рехабилитацију.

Због свега овога, почетком августа активиран је и хуманитарни број 1414 за позиве из мтел мрезе којим се једним позивом донира 1 КМ како би се прикупила средства за терапије које су му потребне (једна коста 10.000 евра).

Помозимо Александру! Наше мало њему значи много!

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мили мој

15.08.2020 18:35

Додјем тако у БЛ, и видим колеге са којим сам исао у сколу средњу, тразе по 2 марке за превоз а ја им казем ено тамо има једна зграда, тамо Додик буде, иди трази, он има знацајно висе од мене! одј. И само се окренем и наставим даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.08.2020 06:31

Е јеси фаца у пм!

Name

Мехо

16.08.2020 13:35

Ала си му рекао, свака ти цаст. Као да радис у тој згради.

Name

Брана

17.08.2020 08:48

Која си ти будала,овде рец о болести цовека а ти прицас о неким сколским друговима,сељациноо.