Aleksandar treba pomoć: Naše malo njemu znači puno

Pomozimo Aleksandru! Naše malo njemu znači mnogo!

Republika Srpska 15.08.2020 | 17:13
Aleksandar treba pomoć: Naše malo njemu znači puno

Aleksandar Milinković rođen je 1988. godine u Banjoj Luci. Živi u Slatini, okolina Banja Luke, po zanimanju je diplomirani inžinjer informatike, oženjen, otac jednog deteta.

Do 11.08.2019. godine vodio je normalan život. A onda je jedan skok u bazen promijenio sve. Nakon urađenog CT snimka ustanovljena je povreda vratne kičme u visini C4 C5, tzv. obostrano zaključavanje faseta. Tad kreće borba za život.

Nakon urađenog CT snimka sve nade su pale u vodu. Urađena je trakcija vratne kičme, koja je  jednim dijelom uspjelada ispravi pršljenove, ali nedovoljno, te je urađena operacija 14.08.2019. godine. Doktori nisu mogli dati nikakva predviđanja, niti njihovo mišljenje koliko je oštećena kičmena moždina.

Poslije operacije uslijedile su nove komplikacije. Ubrzo, počinju da ga izdaju pluća i nema snagu sam da diše, jer je paraliza zahvatila i mišiće za disanje. Nakon samog napada uključuje mu se potpora za disanje. I pored potpore kiseonika, nije se uspio izboriti, te je stavljen na aparate za disanje. Kad su doktori uvidjeli da to nije rešenje, odlučili su da mu ugrade otvor na vratu (kanilu).

U oktobru 2019. je uslijedila rehabilitacija, već nakon mesec dana uspijeva sam da pomjeri desnu ruku, pa je onda krenula lijeva, i od januara 2020. sve je stalo. U aprilu je otpušten kući, sa dijagnozom „Liječenje bez uspjeha", kvadriplegija, ASIA A i cjelodnevna zavisnost o drugom licu.

Novu šansu Aleksandar vidi u tretmanima matičnim ćelijama. Uz to neophodna je dalja rehabilitacija, lijekovi, ali i novac za putne troškove za odlazak na liječenje i rehabilitaciju.

Zbog svega ovoga, početkom avgusta aktiviran je i humanitarni broj 1414 za pozive iz mtel mreze kojim se jednim pozivom donira 1 KM kako bi se prikupila sredstva za terapije koje su mu potrebne (jedna kosta 10.000 evra).

Pomozimo Aleksandru! Naše malo njemu znači mnogo!

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mili moj

15.08.2020 18:35

Dodjem tako u BL, i vidim kolege sa kojim sam isao u skolu srednju, traze po 2 marke za prevoz a ja im kazem eno tamo ima jedna zgrada, tamo Dodik bude, idi trazi, on ima znacajno vise od mene! odj. I samo se okrenem i nastavim dalje.

ODGOVORITE
Name

Re

16.08.2020 06:31

E jesi faca u pm!

Name

Meho

16.08.2020 13:35

Ala si mu rekao, svaka ti cast. Kao da radis u toj zgradi.

Name

Brana

17.08.2020 08:48

Koja si ti budala,ovde rec o bolesti coveka a ti pricas o nekim skolskim drugovima,seljacinoo.