Скривали дрогу у зрнима кафе! (ВИДЕО)

Дилери наркотицима увек траже разне начине да своје "производе" провуку поред контролних полицијских и царниских пунктова, а понекад развију заиста генијалне начине да прошверцију наркотике.

Занимљивости 14.08.2020 | 18:53
Скривали дрогу у зрнима кафе! (ВИДЕО)

Пажњу италијанских цариника на аеродрому Малпенса недавно је привукао мали пакет из Колумбије за човека по имену Сантино Д'Антонио.

Ако нисте љубитељ акционих филмова ово име вам вероватно не значи ништа, али ако сте обожаватељ филмова о Јохн Вицк-у у којима глуми Кијану Ривс, вероватно га препознајете, то је име мафијашког шефа и главног протагинисте у филму Јохн Wицк 2.

Срец́ом, службеници су препознали адресирано име и одлучили да детаљније прегледају пакет.

У паковању се налазило 2 килограма финих колумбијских зрна кафе, једно од главних извоза те земље у Јужној Америци. И кад се погледа у садржају пакета није било ништа сумњиво, али на ближи поглед полицајци су открили да нека од зрна кафе имају нешто тамније мрље.

Након отварања врец́а ради детаљнијег прегледа, службеници Фиамме Гиалле ди Малпенса схватили су да су те тамне мрље дискретни комадиц́и лепљиве траке.

Након што су уклонили "лепљива места", аеродромски полицајци открили су да су зрна кафе пажљиво издубљена и напуњена белим прахом, за који се испоставило да је чисти кокаин. Од отприлике 500 зрна кафе је било у паковању, од којих око 130 зрна је садржи скупоцени наркотик

Након откриц́а, службеници су ухапсили Сантина Д'Антониа, за кога се испоставило ипак, да је злочинац у стварном животу као и у филму.

 

Испоставило се да је адреса на паковању адреса дувана и кафеа у провинцији Фиренца, чији власник изгледа није знао ништа о било којој кафи-пакету из Колумбије. Међутим, након што је неколико дана полиција осматрала то место, Сантино се појавио да преузме пакет.

За разлику од елегантно обученог мафијашког шефа приказаног у филму Јохн Вицк 2, у стварном животу Сантино Д'Антонио испоставило се да је 50-годишњи мушкарац, који је стигао у продавницу дувана на свом бициклу.

Полиција га је покупила оног тренутка када је затражио свој пакет и одведен у притвор. Испоставило се да је био становник Меделина и да је у прошлости био оптуживан за крминалну делатност везану за дрогу.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар