Skrivali drogu u zrnima kafe! (VIDEO)

Dileri narkoticima uvek traže razne načine da svoje "proizvode" provuku pored kontrolnih policijskih i carniskih punktova, a ponekad razviju zaista genijalne načine da prošverciju narkotike.

Zanimljivosti 14.08.2020 | 18:53
Skrivali drogu u zrnima kafe! (VIDEO)

Pažnju italijanskih carinika na aerodromu Malpensa nedavno je privukao mali paket iz Kolumbije za čoveka po imenu Santino D'Antonio.

Ako niste ljubitelj akcionih filmova ovo ime vam verovatno ne znači ništa, ali ako ste obožavatelj filmova o John Vick-u u kojima glumi Kijanu Rivs, verovatno ga prepoznajete, to je ime mafijaškog šefa i glavnog protaginiste u filmu John Wick 2.

Srećom, službenici su prepoznali adresirano ime i odlučili da detaljnije pregledaju paket.

U pakovanju se nalazilo 2 kilograma finih kolumbijskih zrna kafe, jedno od glavnih izvoza te zemlje u Južnoj Americi. I kad se pogleda u sadržaju paketa nije bilo ništa sumnjivo, ali na bliži pogled policajci su otkrili da neka od zrna kafe imaju nešto tamnije mrlje.

Nakon otvaranja vreća radi detaljnijeg pregleda, službenici Fiamme Gialle di Malpensa shvatili su da su te tamne mrlje diskretni komadići lepljive trake.

Nakon što su uklonili "lepljiva mesta", aerodromski policajci otkrili su da su zrna kafe pažljivo izdubljena i napunjena belim prahom, za koji se ispostavilo da je čisti kokain. Od otprilike 500 zrna kafe je bilo u pakovanju, od kojih oko 130 zrna je sadrži skupoceni narkotik

Nakon otkrića, službenici su uhapsili Santina D'Antonia, za koga se ispostavilo ipak, da je zločinac u stvarnom životu kao i u filmu.

 

Ispostavilo se da je adresa na pakovanju adresa duvana i kafea u provinciji Firenca, čiji vlasnik izgleda nije znao ništa o bilo kojoj kafi-paketu iz Kolumbije. Međutim, nakon što je nekoliko dana policija osmatrala to mesto, Santino se pojavio da preuzme paket.

Za razliku od elegantno obučenog mafijaškog šefa prikazanog u filmu John Vick 2, u stvarnom životu Santino D'Antonio ispostavilo se da je 50-godišnji muškarac, koji je stigao u prodavnicu duvana na svom biciklu.

Policija ga je pokupila onog trenutka kada je zatražio svoj paket i odveden u pritvor. Ispostavilo se da je bio stanovnik Medelina i da je u prošlosti bio optuživan za krminalnu delatnost vezanu za drogu.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar