Руси масовно купују карте, иако нема летова

Након што су црногорске власти објавиле да отварају границе за руске држављане, интересовање међу Русима за авио-карте нагло је скочило.

Регион 13.08.2020 | 22:28
Руси масовно купују карте, иако нема летова

Број купљених карата се повећао пет пута, авио-саобраћај са Црном Гором неће бити успостављен до краја године, а потенцијални руски туристи ће црногорске плаже моћи да виде само ако лете преко Истанбула.

Због пандемије вируса корона, Русија је у марту затворила границе и обуставила све међународне летове, а делимично обнављање летова почело је 1. августа. Авио-саобрац́ај је за сада успостављен само са три земље: Турском, Танзанијом (острво Занзибар) и Великом Британијом (Лондон), а такође разматра се могуц́ност продужења списка држава са којима би се у догледној будућности могао бити обновљен авионски саобрац́ај.

Туристички сервис „ОнеТwоТрип“ је саопштио да се број купљених авионских карата за Црну Гору прошле седмице повећао скоро пет пута у односу на јул, а дозвола црногорских власти према којој Руси могу да уђу у земљу без испуњавања било каквих услова – Пи-Си-Ар теста или карантина довела је до тога да је на том сервису 20 пута скочила претрага за авионским картама за Тиват и Подгорицу у односу на прошли мјесец.

Руске власти су више пута наглашавале да ће доносити одлуке на основу епидемиолошке ситуације са ковидом и по принципу реципроцитета. Осим тога, постоје и три главна критеријума која морају бити испуњена како би Русија обновила авио-саобраћај са одређеном земљом: да за посљедњих 14 дана број заражених у тој држави не буде већи од 40 особа на 100.000 становника, да  просјечна дневна стопа раста заражених буде до 1 одсто и да индекс ширења вируса короне не буде већи од 1.

Обнављању авио-саобраћаја са Русијом нада се и Египат и многе друге туристичке земље, а у Удружењу туристичких оператера Русије очекују да ће Русија од 1. септембра обновити авионски саобраћај са земљама Заједнице независних држава. Како наводе, руска Влада би то могла да објави 20. августа, пише Спутник.

Туристички оператери сматрају да постоје предуслови за отварање граница са Казахстаном, Таџикистаном, Киргизистаном и Јерменијом. Због тога их је Министарство саобраћаја Русије укључило у списак 30 земаља за наставак ваздушног саобраћаја. Вријеме отварања граница са Бјелорусијом није познато.

Када ће Русија отворити своје границе за српске туристе и успоставити редован авионски саобраћај са Београдом, такође је неизвјесно.

(Српскаинфо)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Русима

13.08.2020 21:22

Америцка колонија постаде 90тих и таква остаде. Једина је разлика сто свој народ дрзе на узици сиромаства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Морално

13.08.2020 22:33

Почео је пост, а РТРС пустила филм "Тајни сексуални живот самохране мајке". Брука!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.08.2020 05:14

Србија Содома РС гомора. Тако ће и нестати већ нестају. Поред пинка парова фарми дно дна људског неморала похлепе. Кажеш пост а РС пушта филм. Непостоји ни један али ни један народ на свету који се толико куне у веру и Србство а 90 посто нема појма о ничему а најмање о вери и тај исти народ да креше бога црквено звоно крваву Марију итд итд. И теби чудно. Видиш да нестајем у сваком погледу и као народ морал људство чојство карактер. Премијер Србије нам је ћале министар одбране Вулин човјек неспособан за војску Вучић прића за себе Бурле ратни профитери миле ронхил Бисерка Мајкичка ШПИРКЕ И остала екипа. И ти се чудиш ООО СРБИЈО МЕЏУ СЉИВАМА

Name

А нису

14.08.2020 04:38

"браћа " заинтересована да долазе код нас у РС и Србију??? Ми им служимо за њихове потребе, јер смо поданичке природе, али нам не вјерују ни 1%! Данас смо са њима, сутра са НАТО... А ЦГ и др у региону земље су одлучно рекле НЕ утицају Руса, док БиХ под нашим утицајем не може напријед јер обожавамо Русе, а не знамо зашто... Руси биједан народ, само олигарси стварају лажну слику код нас Срба...Руси су нула од народа! НУЛА!

ОДГОВОРИТЕ