Rusi masovno kupuju karte, iako nema letova

Nakon što su crnogorske vlasti objavile da otvaraju granice za ruske državljane, interesovanje među Rusima za avio-karte naglo je skočilo.

Region 13.08.2020 | 22:28
Rusi masovno kupuju karte, iako nema letova

Broj kupljenih karata se povećao pet puta, avio-saobraćaj sa Crnom Gorom neće biti uspostavljen do kraja godine, a potencijalni ruski turisti će crnogorske plaže moći da vide samo ako lete preko Istanbula.

Zbog pandemije virusa korona, Rusija je u martu zatvorila granice i obustavila sve međunarodne letove, a delimično obnavljanje letova počelo je 1. avgusta. Avio-saobraćaj je za sada uspostavljen samo sa tri zemlje: Turskom, Tanzanijom (ostrvo Zanzibar) i Velikom Britanijom (London), a takođe razmatra se mogućnost produženja spiska država sa kojima bi se u doglednoj budućnosti mogao biti obnovljen avionski saobraćaj.

Turistički servis „OneTwoTrip“ je saopštio da se broj kupljenih avionskih karata za Crnu Goru prošle sedmice povećao skoro pet puta u odnosu na jul, a dozvola crnogorskih vlasti prema kojoj Rusi mogu da uđu u zemlju bez ispunjavanja bilo kakvih uslova – Pi-Si-Ar testa ili karantina dovela je do toga da je na tom servisu 20 puta skočila pretraga za avionskim kartama za Tivat i Podgoricu u odnosu na prošli mjesec.

Ruske vlasti su više puta naglašavale da će donositi odluke na osnovu epidemiološke situacije sa kovidom i po principu reciprociteta. Osim toga, postoje i tri glavna kriterijuma koja moraju biti ispunjena kako bi Rusija obnovila avio-saobraćaj sa određenom zemljom: da za posljednjih 14 dana broj zaraženih u toj državi ne bude veći od 40 osoba na 100.000 stanovnika, da  prosječna dnevna stopa rasta zaraženih bude do 1 odsto i da indeks širenja virusa korone ne bude veći od 1.

Obnavljanju avio-saobraćaja sa Rusijom nada se i Egipat i mnoge druge turističke zemlje, a u Udruženju turističkih operatera Rusije očekuju da će Rusija od 1. septembra obnoviti avionski saobraćaj sa zemljama Zajednice nezavisnih država. Kako navode, ruska Vlada bi to mogla da objavi 20. avgusta, piše Sputnik.

Turistički operateri smatraju da postoje preduslovi za otvaranje granica sa Kazahstanom, Tadžikistanom, Kirgizistanom i Jermenijom. Zbog toga ih je Ministarstvo saobraćaja Rusije uključilo u spisak 30 zemalja za nastavak vazdušnog saobraćaja. Vrijeme otvaranja granica sa Bjelorusijom nije poznato.

Kada će Rusija otvoriti svoje granice za srpske turiste i uspostaviti redovan avionski saobraćaj sa Beogradom, takođe je neizvjesno.

(Srpskainfo)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Rusima

13.08.2020 23:22

Americka kolonija postade 90tih i takva ostade. Jedina je razlika sto svoj narod drze na uzici siromastva.

ODGOVORITE
Name

Moralno

14.08.2020 00:33

Počeo je post, a RTRS pustila film "Tajni seksualni život samohrane majke". Bruka!

ODGOVORITE
Name

Re

14.08.2020 07:14

Srbija Sodoma RS gomora. Tako će i nestati već nestaju. Pored pinka parova farmi dno dna ljudskog nemorala pohlepe. Kažeš post a RS pušta film. Nepostoji ni jedan ali ni jedan narod na svetu koji se toliko kune u veru i Srbstvo a 90 posto nema pojma o ničemu a najmanje o veri i taj isti narod da kreše boga crkveno zvono krvavu Mariju itd itd. I tebi čudno. Vidiš da nestajem u svakom pogledu i kao narod moral ljudstvo čojstvo karakter. Premijer Srbije nam je ćale ministar odbrane Vulin čovjek nesposoban za vojsku Vučić prića za sebe Burle ratni profiteri mile ronhil Biserka Majkička ŠPIRKE I ostala ekipa. I ti se čudiš OOO SRBIJO MEDŽU SLJIVAMA

Name

A nisu

14.08.2020 06:38

"braća " zainteresovana da dolaze kod nas u RS i Srbiju??? Mi im služimo za njihove potrebe, jer smo podaničke prirode, ali nam ne vjeruju ni 1%! Danas smo sa njima, sutra sa NATO... A CG i dr u regionu zemlje su odlučno rekle NE uticaju Rusa, dok BiH pod našim uticajem ne može naprijed jer obožavamo Ruse, a ne znamo zašto... Rusi bijedan narod, samo oligarsi stvaraju lažnu sliku kod nas Srba...Rusi su nula od naroda! NULA!

ODGOVORITE