Изложба радова са ликовне колоније "Озрен-Какмуж"

У Умјетничкој галерији Центра за културу и обазовање Добој отворена је  изложба радова са ликовне колоније "Озрен-Какмуж".

Република Српска 12.08.2020 | 16:09
Изложба радова са ликовне колоније "Озрен-Какмуж"

- Као што смо и најављивали,  јул и август су мјесеци када смо одлучили да организујемо промоцију и подршку локалних аутора , нагласила је Вукосава Софренић, директор Центра за културу Добој
отварајући изложбу која представља ретроспективу дванаестогодишњег стваралаштва колоније.

Центар за културу на неки начин има и обавезу да подржи рад умјетничких колонија јер оне профилишу сликаре и дају подршку и оним људима који су аматери , који имају прилику да уче од стручњака од ауторитета и на тај начин развијају свој ликовни израз .

Покровитељ ликовног саборовања Миленко Арсенић каже да су на колонији у протеклих 12 година учествовали бројни аутори који су временом стасали у афирмисане умјетнике.

 “ Представљено је 6 академских сликара и десетак аматера који су такође успјешни . То се види по дјелима. Изложба ће бити доступна грађанима десетак дана и поред ових услова какви јесу, ми смо смогли снаге да и ове године одржимо саборовање".

Један од редовних учесника колоније Зоран Гојковић каже да је овогодишње ликовно саборовање одржано са мањим број учесника због вируса корона, а настали радови традиционално су са мотивима планине Озрен.

“ Ова колонија има своја обиљежја која трају годинама. Везана су за поднебље гдје настају ликовни радови . То су амбијенти, односно пејсажи , старе куће  .Један дио радова настаје и вајањем , то су радови на дрвету”, рекао је Гојковић.

Изложба је за посјетиоце отворена до 27. августа.

(БН)

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Срето Пекара

12.08.2020 23:31

Браво за моју директорицу Центра за културу!

ОДГОВОРИТЕ