У овој невјероватно уској кући живе људи!

У предграђу северне обале Чикага постоји занимљива и невероватно уска кућа коју локалци зову “Пие Хоусе” због своје сличности са кришком комада пите.

Занимљивости 11.08.2020 | 15:30
У овој невјероватно уској кући живе људи!

Наравно ова кућа није неки грађевински модел већ права правцата кућа у којој живе људи!

"Пита кућа" је изграђена 2003. године, на уском делу земљишта и налази се у Деерфиелду, предграђу северне обале Чикага у округу Лаке Цоунти, државе Иллиноис.

Куц́а Пие је постала локална туристичка атракција, а људи се редовно заустављају само да би се сликали поред необично уске куће.

Позната по свом јединственом уском облику, "Пие Хоусе" је настала из потребе, пошто је програмер Грег Веиссман из Адвантаге Пропертиес покушао да искористи дуги комад земље величине свега 0,09 хектара, што је неуобичајено мало за предграђа, за свој дом.

Фотографије снимљене изнутра показују да је дом много пространији него што изгледа споља, али то није спречило људе да се шале како куц́а више личи на ходник него на стварну куц́у и питају се како неко може живети тамо у тако "уском простору!

Упркос томе што је један зид био широк само три метра, пита куц́а се показала прилично угодном и продала се за нешто више од 284 000 долара 2007. године!

Фотографије "Пие куц́е" у Деерфиелду, недавно су постале виралне након што су фотографије постављене на Зиллов (сајт са некретнимама) а потом и на Тик Току.

Власници су одлучили да се преселе и првобитно су своју имовину продавали за цену од 339.000 долара, али су касније смањили цену на 325.000 потомм на  309.000 долара пре него што су је неко време скинули са тржишта.

Према листи Зиллов уска кућа је продата је прошле недеље за суму од 260.000 долара.

Куц́а се састоји од 122 квадратна метара простора за становање.На другом спрату је једна спаваћа соба, као и једна у подруму, а има и два купатила, дневни боравак и кухињу и права је модерна мала куц́а намењена наравно породици или неком самцу.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар