U ovoj nevjerovatno uskoj kući žive ljudi!

U predgrađu severne obale Čikaga postoji zanimljiva i neverovatno uska kuća koju lokalci zovu “Pie House” zbog svoje sličnosti sa kriškom komada pite.

Zanimljivosti 11.08.2020 | 15:30
U ovoj nevjerovatno uskoj kući žive ljudi!

Naravno ova kuća nije neki građevinski model već prava pravcata kuća u kojoj žive ljudi!

"Pita kuća" je izgrađena 2003. godine, na uskom delu zemljišta i nalazi se u Deerfieldu, predgrađu severne obale Čikaga u okrugu Lake Counti, države Illinois.

Kuća Pie je postala lokalna turistička atrakcija, a ljudi se redovno zaustavljaju samo da bi se slikali pored neobično uske kuće.

Poznata po svom jedinstvenom uskom obliku, "Pie House" je nastala iz potrebe, pošto je programer Greg Veissman iz Advantage Properties pokušao da iskoristi dugi komad zemlje veličine svega 0,09 hektara, što je neuobičajeno malo za predgrađa, za svoj dom.

Fotografije snimljene iznutra pokazuju da je dom mnogo prostraniji nego što izgleda spolja, ali to nije sprečilo ljude da se šale kako kuća više liči na hodnik nego na stvarnu kuću i pitaju se kako neko može živeti tamo u tako "uskom prostoru!

Uprkos tome što je jedan zid bio širok samo tri metra, pita kuća se pokazala prilično ugodnom i prodala se za nešto više od 284 000 dolara 2007. godine!

Fotografije "Pie kuće" u Deerfieldu, nedavno su postale viralne nakon što su fotografije postavljene na Zillov (sajt sa nekretnimama) a potom i na Tik Toku.

Vlasnici su odlučili da se presele i prvobitno su svoju imovinu prodavali za cenu od 339.000 dolara, ali su kasnije smanjili cenu na 325.000 potomm na  309.000 dolara pre nego što su je neko vreme skinuli sa tržišta.

Prema listi Zillov uska kuća je prodata je prošle nedelje za sumu od 260.000 dolara.

Kuća se sastoji od 122 kvadratna metara prostora za stanovanje.Na drugom spratu je jedna spavaća soba, kao i jedna u podrumu, a ima i dva kupatila, dnevni boravak i kuhinju i prava je moderna mala kuća namenjena naravno porodici ili nekom samcu.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar