Ускоро јавни позив за подршку превозу и угоститељству

 Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић најавио је данас да ће Влада у наредних неколико дана креирати јавни позив са утврђеним критеријумима како би привредним субјектима у областима угоститељства, туризма и превоза путника било омогућено да се пријаве за подршку за јули, август и септембар.

Република Српска 11.08.2020 | 14:45
Ускоро јавни позив за подршку превозу и угоститељству

Вишковић је у разговору са представницима Уније удружења послодаваца Републике Српске из области превоза путника и Удружења "Хорека" нагласио да Влада Српске прати ситуацију, те да континуирано и у сарадњи са пословном заједницом креира мјере подршке привреди чији је циљ заштита економије и очување радних мјеста.

Представници послодаваца из области угоститељства и туризма, те превоза путника информисали су Вишковића о тешкоћама у пословању са којима се суочавају у времену пандемије вируса корона и захвалили Влади Републике Српске за све што је до сада учинила да помогне привредним субјектима у очувању радних мјеста, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Састанку, на којем је било ријечи и о другим видовима помоћи запосленима у овим дјелатностима, присуствовали су министар финансија Зора Видовић, те представници министарстава привреде и предузетништва, саобраћаја и веза и трговине и туризма.

(Срна)  

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Јинг јанг

11.08.2020 13:13

Има ли каква подрска за Јавну кухињу"Оброк љубави"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

11.08.2020 15:12

Када цес имати састанак са Ракљом и Савцицем. Они тебе заступају а не борце и пензионере.

Name

Пропаст

11.08.2020 14:03

Невјероватно нико не говори о помоћи производњама које су носиоци привреде само кафане и свадбени салони.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

11.08.2020 14:44

Има ли помоћи за људе који су у ово вријеме пандемије остали без посла? Има ли те их барем у евиденцији?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ања

11.08.2020 17:12

Помоц угоститељима? Да ли ту спадају Агапе и ресторан на Ади?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

11.08.2020 20:08

Ма док је Радована биће свега.Видите ли људи или сте слијепи и глуви.Човјек само прича.Све се своди на шупље приче.Лажееее и у марту је причао како нико неће остати без посла. За сваку прилуку има причу а тек крајем септембра ,Врбасом ће тећи мед и млијеко,вјерујте кад вам каже ваш Радован.

Name

Тадивоје

11.08.2020 21:19

Јавни позив ахахахааа владе лопова и манипулатора и мјере им

ОДГОВОРИТЕ