Uskoro javni poziv za podršku prevozu i ugostiteljstvu

 Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je danas da će Vlada u narednih nekoliko dana kreirati javni poziv sa utvrđenim kriterijumima kako bi privrednim subjektima u oblastima ugostiteljstva, turizma i prevoza putnika bilo omogućeno da se prijave za podršku za juli, avgust i septembar.

Republika Srpska 11.08.2020 | 14:45
Uskoro javni poziv za podršku prevozu i ugostiteljstvu

Višković je u razgovoru sa predstavnicima Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske iz oblasti prevoza putnika i Udruženja "Horeka" naglasio da Vlada Srpske prati situaciju, te da kontinuirano i u saradnji sa poslovnom zajednicom kreira mjere podrške privredi čiji je cilj zaštita ekonomije i očuvanje radnih mjesta.

Predstavnici poslodavaca iz oblasti ugostiteljstva i turizma, te prevoza putnika informisali su Viškovića o teškoćama u poslovanju sa kojima se suočavaju u vremenu pandemije virusa korona i zahvalili Vladi Republike Srpske za sve što je do sada učinila da pomogne privrednim subjektima u očuvanju radnih mjesta, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Sastanku, na kojem je bilo riječi i o drugim vidovima pomoći zaposlenima u ovim djelatnostima, prisustvovali su ministar finansija Zora Vidović, te predstavnici ministarstava privrede i preduzetništva, saobraćaja i veza i trgovine i turizma.

(Srna)  

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Jing jang

11.08.2020 13:13

Ima li kakva podrska za Javnu kuhinju"Obrok ljubavi"?

ODGOVORITE
Name

Borac

11.08.2020 15:12

Kada ces imati sastanak sa Rakljom i Savcicem. Oni tebe zastupaju a ne borce i penzionere.

Name

Propast

11.08.2020 14:03

Nevjerovatno niko ne govori o pomoći proizvodnjama koje su nosioci privrede samo kafane i svadbeni saloni.

ODGOVORITE
Name

Mirkan

11.08.2020 14:44

Ima li pomoći za ljude koji su u ovo vrijeme pandemije ostali bez posla? Ima li te ih barem u evidenciji?

ODGOVORITE
Name

Anja

11.08.2020 17:12

Pomoc ugostiteljima? Da li tu spadaju Agape i restoran na Adi?

ODGOVORITE
Name

Narod

11.08.2020 20:08

Ma dok je Radovana biće svega.Vidite li ljudi ili ste slijepi i gluvi.Čovjek samo priča.Sve se svodi na šuplje priče.Lažeeee i u martu je pričao kako niko neće ostati bez posla. Za svaku priluku ima priču a tek krajem septembra ,Vrbasom će teći med i mlijeko,vjerujte kad vam kaže vaš Radovan.

Name

Tadivoje

11.08.2020 21:19

Javni poziv ahahahaaa vlade lopova i manipulatora i mjere im

ODGOVORITE