Начелниче, не сијеците нам парк "Сунце"

Млади СДС из Источног Сарајева поклонили су начелнику двије младе саднице и позвали га на испуњење датих обећања.

Република Српска 10.08.2020 | 21:42
Начелниче, не сијеците нам парк "Сунце"

“Грађанима је обећано да ниједно дрво у парку неће бити посјечено, ово што данас видимо је потпуно друга слика”, изјавила је ово на данашњој прес конференцији Актива младих СДС источно Сарајево Бојана Голијанин. 

Млади СДС су начелнику поклонили двије саднице Сорбус арие, уз наду да ће двије младе саднице наћи своје мјесто у парку “Сунце”.

“Тужна слика кружи друштвеним мрежама. Оборено стабло, насилно посјечено, положено на земљу. То је слика која нам не треба и ми смо овим путем жељели да поклонимо начелнику младе саднице, како би се настала штета барем мало надокнадила”, изјавила је Голијанин.

Голијанин је истакла да је узвишење на којем је парк "Сунце" вјештачки направила војска ЈНА. Управо због извођења радова, сјече дрвећа, пријети опасност од урушавања цијелог објекта, а доказ за то јесте и недавно оштећење објекта вртића “Вратите нам осмијех”.

“Пракса је да када градите зграду прво направите потпорни зид уколико је то потребно па тек онда почнете зграду. Изгледа да код нас вриједи обрнуто правило. Због неких личних интереса угрожена је безбједност дјеце. Поставља се питање колико ће овај недопустиви пропуст да кошта становнике Источног Новог Сарајева”, додала је Голијанин. 

Како каже објекат се мора реновирати, а у случају његовог рушења, мораће се нови правити.
“Питамо се који је износ кирије за простор у који су премјештена дјеца из вртића? И ко ту кирију плаћа? Све су ово питања која се тичу грађана Источног Сарајева, и на која начелник као први човјек општине мора одговорити”, нагласила је Голијанин. 

Млади СДС Источно Ново Сарајево позвали су општинско рукводство и начелника да испуни своја обећања и јавно се изјасни по питању овог проблема.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

...

10.08.2020 20:36

Пустите начелника,можда ће ту посијати кукуруз за пензионере.Била 2, па 5,па ће бити 7,9,12,25.....охохо напредујемо.. охохо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар Јанковић

10.08.2020 21:44

Ћоса је општину задужио за 12 милиона марака, дизао кредите које ни унучади неће стићи да врате. Грађанима отео гараже у договору са грађевинском мафијом, а пола улица претворио у паркинге. Донацију из Србије "опрао" преко дворане и којекавих "капиталних" пројеката. Иза себе оставио пустош, а његов кандидат за начелника Источног Новог Сарајева, Катић, познати криминалац са бројним пријавама од крађе аутомобила, па надаље... Замислите да Ћосић буде градоначелник Источног Сарајева, а Катић начелник општине ИНС!

Name

Активиста црвених

11.08.2020 04:21

Таремо ломимо и крсимо све пред собом..

Name

БРАВО

11.08.2020 05:26

БРАВО ЗА НАЧЕЛНИКЕ ПОЈЕДИНЕ СНСД-А, ИМАТЕ ЛИ ШТА ЈОШ ПОСЈЕЋИ ДА БИХ ИСКОРИСТИТИ. МИСЛИШ ЗА МАМУ И ТАТУ ПОСИЈАТИ КУКУРУЗ ДА ТИ БЕРУ. УХ АЛ УНАЗАДИТЕ СВЕ . ЈЕДНА ВЕЛИКА ТУГА И ЖАЛОСТ. ЈАДНИ ЛИ СМО МИ ПОЈЕДИНИ КОЈИ ИМАМО ИМАЛО МОЗГА СА ВАМА ТАКВИМ КАКВИ ЈЕСТЕ. ДА НАС БОГ ДРАГИ САЧУВА ОД ТАКВИХ.

Name

Ре Петар

11.08.2020 06:17

СДС је у Истицном Новом Сарајеву јако слаб, али СНСД има проблем да их побиједи на изборима јер у њиховим редовима нема никог ко није крао аута... Јадни морали су довести Цосу из Старог Града да им буде кандидат... прјје 2 цуклуса кандидовали класицног лопова Лаловица а сада це класицног лопова Катица... мозда се надају да це му Дјока Здрале дати подрску из Фоце...није му дзаба Јован био десна рука.

Name

Кокичар

10.08.2020 20:55

А хоће ли се сијати кукуруз за пензионере? Обећање лудом радовање?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар Добој

10.08.2020 22:37

Браво за маде СДС-а из Источног Сарајева. У Добоју нема ни старих ни мадих у СДС-у. Да ли је Шаровић све продао Обрену?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колективна дубиоза

11.08.2020 06:15

Од оваквих омладинаца ће бити нешто ако не оду странпутицом и ако им ови стари кадрови попут мирка и осталих дадну да раде посао, зато мирко и остали матораћи пустите омладину и немојте да владате из сијенке и да искориштавате дјецу за јефтине политичке поене.

Name

Некад и сад

11.08.2020 04:14

Некада је одговор на питање:"ко не зна да направи а зна да унисти", гласио комунисти.А данас?

ОДГОВОРИТЕ
Name

демо

11.08.2020 07:23

Јел им Момо био творац нема ту нафаке..

ОДГОВОРИТЕ