Načelniče, ne sijecite nam park "Sunce"

Mladi SDS iz Istočnog Sarajeva poklonili su načelniku dvije mlade sadnice i pozvali ga na ispunjenje datih obećanja.

Republika Srpska 10.08.2020 | 21:42
Načelniče, ne sijecite nam park "Sunce"

“Građanima je obećano da nijedno drvo u parku neće biti posječeno, ovo što danas vidimo je potpuno druga slika”, izjavila je ovo na današnjoj pres konferenciji Aktiva mladih SDS istočno Sarajevo Bojana Golijanin. 

Mladi SDS su načelniku poklonili dvije sadnice Sorbus arie, uz nadu da će dvije mlade sadnice naći svoje mjesto u parku “Sunce”.

“Tužna slika kruži društvenim mrežama. Oboreno stablo, nasilno posječeno, položeno na zemlju. To je slika koja nam ne treba i mi smo ovim putem željeli da poklonimo načelniku mlade sadnice, kako bi se nastala šteta barem malo nadoknadila”, izjavila je Golijanin.

Golijanin je istakla da je uzvišenje na kojem je park "Sunce" vještački napravila vojska JNA. Upravo zbog izvođenja radova, sječe drveća, prijeti opasnost od urušavanja cijelog objekta, a dokaz za to jeste i nedavno oštećenje objekta vrtića “Vratite nam osmijeh”.

“Praksa je da kada gradite zgradu prvo napravite potporni zid ukoliko je to potrebno pa tek onda počnete zgradu. Izgleda da kod nas vrijedi obrnuto pravilo. Zbog nekih ličnih interesa ugrožena je bezbjednost djece. Postavlja se pitanje koliko će ovaj nedopustivi propust da košta stanovnike Istočnog Novog Sarajeva”, dodala je Golijanin. 

Kako kaže objekat se mora renovirati, a u slučaju njegovog rušenja, moraće se novi praviti.
“Pitamo se koji je iznos kirije za prostor u koji su premještena djeca iz vrtića? I ko tu kiriju plaća? Sve su ovo pitanja koja se tiču građana Istočnog Sarajeva, i na koja načelnik kao prvi čovjek opštine mora odgovoriti”, naglasila je Golijanin. 

Mladi SDS Istočno Novo Sarajevo pozvali su opštinsko rukvodstvo i načelnika da ispuni svoja obećanja i javno se izjasni po pitanju ovog problema.

(BN)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

...

10.08.2020 20:36

Пустите начелника,можда ће ту посијати кукуруз за пензионере.Била 2, па 5,па ће бити 7,9,12,25.....охохо напредујемо.. охохо

ODGOVORITE
Name

Petar Janković

10.08.2020 21:44

Ćosa je opštinu zadužio za 12 miliona maraka, dizao kredite koje ni unučadi neće stići da vrate. Građanima oteo garaže u dogovoru sa građevinskom mafijom, a pola ulica pretvorio u parkinge. Donaciju iz Srbije "oprao" preko dvorane i kojekavih "kapitalnih" projekata. Iza sebe ostavio pustoš, a njegov kandidat za načelnika Istočnog Novog Sarajeva, Katić, poznati kriminalac sa brojnim prijavama od krađe automobila, pa nadalje... Zamislite da Ćosić bude gradonačelnik Istočnog Sarajeva, a Katić načelnik opštine INS!

Name

Aktivista crvenih

11.08.2020 04:21

Taremo lomimo i krsimo sve pred sobom..

Name

BRAVO

11.08.2020 05:26

BRAVO ZA NAČELNIKE POJEDINE SNSD-A, IMATE LI ŠTA JOŠ POSJEĆI DA BIH ISKORISTITI. MISLIŠ ZA MAMU I TATU POSIJATI KUKURUZ DA TI BERU. UH AL UNAZADITE SVE . JEDNA VELIKA TUGA I ŽALOST. JADNI LI SMO MI POJEDINI KOJI IMAMO IMALO MOZGA SA VAMA TAKVIM KAKVI JESTE. DA NAS BOG DRAGI SAČUVA OD TAKVIH.

Name

Re Petar

11.08.2020 06:17

SDS je u Isticnom Novom Sarajevu jako slab, ali SNSD ima problem da ih pobijedi na izborima jer u njihovim redovima nema nikog ko nije krao auta... Jadni morali su dovesti Cosu iz Starog Grada da im bude kandidat... prjje 2 cuklusa kandidovali klasicnog lopova Lalovica a sada ce klasicnog lopova Katica... mozda se nadaju da ce mu Djoka Zdrale dati podrsku iz Foce...nije mu dzaba Jovan bio desna ruka.

Name

Kokičar

10.08.2020 20:55

A hoće li se sijati kukuruz za penzionere? Obećanje ludom radovanje?

ODGOVORITE
Name

Petar Doboj

10.08.2020 22:37

Bravo za made SDS-a iz Istočnog Sarajeva. U Doboju nema ni starih ni madih u SDS-u. Da li je Šarović sve prodao Obrenu?

ODGOVORITE
Name

Kolektivna dubioza

11.08.2020 06:15

Od ovakvih omladinaca će biti nešto ako ne odu stranputicom i ako im ovi stari kadrovi poput mirka i ostalih dadnu da rade posao, zato mirko i ostali matoraći pustite omladinu i nemojte da vladate iz sijenke i da iskorištavate djecu za jeftine političke poene.

Name

Nekad i sad

11.08.2020 04:14

Nekada je odgovor na pitanje:"ko ne zna da napravi a zna da unisti", glasio komunisti.A danas?

ODGOVORITE
Name

demo

11.08.2020 07:23

Jel im Momo bio tvorac nema tu nafake..

ODGOVORITE