Пуници (71) дао земљиште у закуп на 20 година!

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић дао је у закуп 1,6 хектара земље у својини Републике Српске на подручју града Требиња својој пуници. Пуница има седамдесет и једну година, а земљу је добила у закуп на 20 година.

Република Српска 10.08.2020 | 08:40
Пуници (71) дао земљиште у закуп на 20 година!

Пољопривредно земљиште које се налази у насељу Гомиљани додјељује се у закуп ради обављања воћарско-виноградарске производње, наведено је у одлуци. То значи да би се седамдесетједногодишња старица у наредним годинама требала бавити воћарством или виноградарством.

Наиме, у јуну је Град Требиње расписао Јавни оглас за давање у закуп пољопривредног земљишта, а као најповољнија понуда прихваћена је она на име Славојке Чалије, иначе пунице градоначелника Требиња Мирка Ћурића.

Градоначелникова пуница се једина јавила на јавни позив који је био расписан. Јавни оглас је био расписан за површине од 2,2 хектара земље које се налазе у катастарским општинама Гомиљани 2, Величани и Драчево.

Комисија за пуницу

Поступак давања у закуп пољопривредног земљишта спровела је комисија коју је формирао градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

„Комисија је за писану понуду понуђача Чалија Славојке утврдила да је благовремена, комплетна и да испуњава опште и посебне услове Јавног огласа и да је поднесена на предметну парцелу означену као к.ч. 1522, пашњак ИИ класе, површине 16105 метара квадратних. У складу са тачком 7 Јавног огласа за давање у закуп пољопривредног земљишта у својини РС на подручју града Требиња, путем прибављања писаних понуда, ако је поднесена само једна понуда за парцеле пољопривредног земљишта из овог огласа, таква понуда, ако је благовремена, потпуна и испуњава опште и посебне услове прописане овим огласом, оцјењује се као најповољнија“, наведено је у образложењу одлуке.

На избор понуде није било писаних приговора, па је исту градоначелник Требиња потврдио као најповољнију.

У складу са одлуком, градоначелникова пуница је дужна да Граду Требињу годишње плаћа 145 КМ на име закупа.

Приједлог одлуке о избору најповољнијег понуђача и додјели у закуп пољопривредног земљишта у својини Републике Српске на подручју града Требиња нашао се на посљедњој сједници требињске Скупштине. Ова тачка није била међу редовним тачкама, већ је на дневни ред као допуну предложио градоначелник Ћурић. Скупштина је без расправе и икакве замјерке локалне опозиције усвојила ову одлуку.

Сагласност на ову одлуку дало је претходно и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

„Директ“ сазнаје да је градоначелникова пуница и раније, 2018. године, добила дио државне земље у закуп.

Парцела у Гомиљанима до мистериозног маслињака

Парцела коју је градоначелник дао својој пуници налази се непосредно уз парцелу која је означена као к.ч. 1527/3 на чијем су дијелу, како сазнајемо, засађене маслине.

У листу непокретности, у који је „Директ“ имао увид, видљиво је да једино парцела на којој су дијелом засађене маслине нема евидентираног свог закупца нити коцесионара.

Остале парцеле које се налазе у окружењу имају наведене концесионаре или закупце. Тако је на примјер концесионар парцела 1527/4/5/6/7 „Агрофин“, а наведено је и неколико физичких лица која су добила земљу у закуп.

До објаве овог текста из требињског Катастра, ни из Града Требиња, као ни из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде нисмо добили одговор коме је та парцела дата у закуп, када и под којим условима.

Незванична сазнања до којих смо дошли кажу да би плантажа маслина могла бити повезана управо са градоначелником Ћурићем и његовим кумом, директором Електропривреде Републике Српске, Луком Петровићем.

Пуница као параван

Да седамдесетогодишњој жени треба 1,6 хектара земље сумња народни посланик Небојша Вукановић. Он сматра да је градоначелнику у овој причи пуница само параван.

„Не могу да вјерујем да једна старица од 70 година може да обрађује толико земље, јасно је да је то узео Мирко Ћурић и да ће на том земљишту Аграрни фонд, којим он руководи, да обезбиједи саднице и механизацију, радну снагу, сјеме и све остало. Јасно је да је у питању злоупотреба и позиције и државног земљишта. Ово је један чист примјер како функционише овај град“, каже Вукановић за „Директ“.

Он је најавио да ће случај пријавити Комисији за сукоб интереса и другим надлежним институцијама.

„Ја имам сазнања да је одмах поред њега на том плацу, цијелих осам хектара земљишта узео његов кум и ментор Лука Петровић и то се крије. Према мојим сазнањима, он то није узео на своје име, већ је дао у закуп земљу свом радном колеги из Хидроелектрана на Требишњици коме даје разне послове. На дијелу те парцеле је посађен маслињак. Невјероватно, колика је то бахатост“, наводи Вукановић.

Из Транспаренси интернешнала казали су за „Директ“ да у конкретном случају постоји основ сумње да су повријеђени основни принципи Закона о спречавању сукоба интереса у органима власти РС, будући да је градоначелник директно учествовао у доношењу овакве одлуке.

“Члан 3. став 4. каже да изабрани представници, носиоци извршних функција и савјетници не смију користити јавну функцију за личну добит или добит лица које је са њима повезано и не смију бити ни у каквом односу зависности према лицима која би могла утицати на њихову објективност. Такође члан 9 каже - забрањено је привилеговати лица ради страначког или другог опредјељења или због поријекла, личних или породичних веза. Ипак, ови чланови у самом закону нису детаљно објашњени што оставља простор за произвољно тумачење и то је свакако мањкавост закона за чије унапређење се ТИ БИХ већ дуго залаже. У другим члановима закона који прецизније дефинишу ове ситуације, у овом случају није ријеч о члану породице, јер се члановима породице сматрају: брачни или ванбрачни друг изабраног представника, носиоца извршне функције и савјетника, дијете, усвојилац, усвојеник и дијете брачног друга (пасторак/пасторка)”, навели су из ТИ.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић није одговарао на наше телефонске позиве нити на поруку коју смо му послали.

(Директ) 

Коментари / 85

Оставите коментар
Name

Андриц

10.08.2020 06:59

Увијек подрзавам Вукана,али овде ми није јасно ста је овај Цуриц требао урадити ако хоце цовјек да се бави пољопривредом уз посао градонацелника.Је ли њему забрањено да има маслињак,па мора на неког регистровати ако не мозе на себе.Ок,знамо сви да је нека муцка у питању,али опет понављам,је ли му забрањено да се бави јос нецим мимо свог посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Андрић

10.08.2020 07:10

Прочитај поново задњи пасус текста. Члан 3. Став 4. Јел могуце ста си питао, а јасно писе све?!

Name

Одговор

10.08.2020 07:18

Нек закупи онда од неког приватног лица, и по нормалној цијени, а не овако - на функцији сам, па да "мало себи набацим"!

Name

Ре Андриц

10.08.2020 07:18

Мозда би јос неко али неко без посла да ради несто...а пуница и зет вец имају ооодлицна примања, тако да коментар је сувисан сем оног, ако је таква добра породицна атмосфера да Бог да па пуница позиви 105 па опет.. гладези незасити, пуна нам Дрзава оваквих од којих обицан цовјек нема ни да презиви а сада ни да напусти овај пакао, сједимо и немоцно гледамо јаде оцима.

Name

СТОЈАН МУТИКАША

10.08.2020 07:26

Ако је било шта овдје за похвалу, онда је то што некадашњи студент Пушарице, универзитета Грацка кафана Гацко, своју пуницу обавезује на дуг живот, тим прије што то мало зетова жели пуници.

Name

Паја

10.08.2020 07:28

Шта се треба десити да би теби било нешто јасно. Маслињак није на "пуничиној" парцели, него на суседној на којој се не зна ко је концесионар, који је засадио маслине. И да се зна, маслине нису ни једногодишње ни двогодишње културе. Према томе неко ко је засадио маслине на земљишту које се изнајмљује очигледно има намјеру да то земљиште присвоји на сумњив начин. Је ли то сада ишта јасније?

Name

НЕВЈЕРОВАТНО

10.08.2020 07:29

АКО ХОЋЕТЕ ДА КРАДЕТЕ СРПСКИ НАРОД ОТВОРЕНО, БЕСКУРПУЛОЗНО САМО СЕ УЧЛАНИТЕ У КЛЕПТОМАНОВУ СТРАНКУ. ЧУДО ЈЕДНО КАКО СЕ СВА МАФИЈА СКОНЦЕНТРИСАЛА У ЈЕДНУ СТРАНКУ. ОВО ЈЕ НЕВЈЕРОВАТНО. СВИЈЕТ ТАКВУ БЕЗОЧНУ ПЉАЧКУ ЗАПАМТИО НИЈЕ.

Name

Министар

10.08.2020 07:31

Слазем се. Ако цовјек хоце да обрсфјује земљу, нека му. Ко год се обогати обрадјујуци земљу нека узива у богатству и здрављу и среци. Вјеробатно и кесте муцка, али битно је да то не остане пусто и да се након 20 година врсти граду. Знаци само нека ради и да не буде муцке око власниства. Оцигледно да нико није хтио да ради ову парцелу јер се нису надметали, пусте земље је све висе. Пусту земљу треба давати на корисцење и бесплатно, свакоме ко хоце да је обрадјује. Вјероватно има муцке али ако хоце да оре, није то страсно.

Name

Ре

10.08.2020 07:36

И ја се слажем са господином. Па зашто се још неко није јавио!!?? Ако је јавни позив могли су се сви јавити ал очигледно да нико неће да ради земљу.

Name

ДОБАР ОВАЈ

10.08.2020 07:42

ДОБАР ОВАЈ БАР НЕ МЛАВИ. МАФИЈЕТИНА СЕ ТУ СКУПИЛА. СНСД. ОГАВНО. Одборник СНСД-а у Скупштини општине Прњавор Драшко Аулић брутално је претукао бившу радницу, мајку петоро дјеце, нанијевши јој тешке повреде кичме и руку, пише Бука.

Name

ре андрицу

10.08.2020 07:44

посао градонацелника није нека успутна ствар уз коју постен цовјек мозе имати хоби цак а камоли бизнис, сто пољопривреда јесте, и ако није забрањено требало би бити..није у реду како год окренес

Name

РЕ АНДРИЦ

10.08.2020 07:48

НИЈЕ МУ ЗАБРАЊЕНО ,ПРАЗНОГЛАВЦЕ, ВЕЦ ЈЕ ТО ЗЕМЉИСТЕ МОГАО ДОБИТИ И НЕКО ДРУГИ КОМЕ ЈЕ ПОТРЕБНО ЗА ПРЕЗИВЉАВАЊЕ А НЕ ГРАДОНАЦЕЛНИКУ ЗА БОГАЦЕЊЕ. ОВО ЈЕ СТВАРНО НАЦИН НА КОЈИ СВЕ ФУНКЦИОНИСЕ У ОВОМ ГРАДУ.

Name

РЕ АНДРИЦ

10.08.2020 07:51

ПРОБЛЕМ ЈЕ ЈЕР НИСТА НИЈЕ ПО ЗАКОНУ, СВЕ НАМЈЕСТЕНО, СВЕ ПРОВИДНО ЗА СВАКОГА ОСИМ ЗА ТАКВЕ КАО ТИ.

Name

ЛЕОТАР

10.08.2020 07:59

ПОСТОВАНИ Г-ДИНЕ АНДРИЦУ ВИ НИСТЕ СХВАТИЛИ СУСТИНУ ПОЈМА НЕПОТИЗМА И СУКОБА ИНТЕРЕСА. ЦАК И ОСТАВЉАТЕ МОГУЦНОСТ ДА НЕСТО НИЈЕ УРЕДУ , АЛИ ОПЕТ ТРАЗИТЕ ОПРАВДАЊЕ ЗА ОВАЈ ПОСТУПАК ...ЦУРИЦ МОЗЕ ДА СЕ БАВИ ЦИМЕ ХОЦЕ И ТО НИЈЕ СПОРНО , А И ЦУРИЦ ТО XЗНА ДА БИ БИЛО СПОРНО ДА ЈЕ ОН УЗЕО У ЗАКУП ЗЕМЉИСТЕ НА СВОЈЕ ИМЕ ...ПОСТЕНИЈЕ БИ БИЛО ДА ЈЕ ТО УРАДИО , ЗНАЛО БИ СЕ НА ЦЕМУ СМО . ОВАКО , ДА СТАРИЦА ОД 71 ГОДИНУ СЕ ПОЦИНЕЈ БАВИТИ ПРИВАТНИМ БИЗНИСОМ ЈЕ МАЛО СУСПЕКТНО ...НО СВЕ ЈЕ МОГУЦЕ НА БАЛКАНУ И ЗААТО СЕ НЕТРЕБА ПИТАТИ ЗАСТО НАМ ЈЕ ОВАКО ЈЕР НЕ МОЗЕМО ДА ПРЕПОЗНАМО СВОЈУ НЕСРЕЦУ

Name

Луле

10.08.2020 08:02

Андрићу, не мислиш ваљда да градоначелник живи од плате и да нема примања по више основа која су много већа од плате?

Name

Ре

10.08.2020 08:06

Знаци,нема везе сто је муцка. Битно је да цовјеку треба. Треба нас све у земљу зиве закопати,са таквим размисљањем.

Name

Нн

10.08.2020 08:49

Ој Требиње, Требиње. .

Name

Ре

10.08.2020 09:25

Има несто сто се зове сукоб интереса.

Name

Борац

10.08.2020 09:41

Посто је пуница витална и мозе земљу обрадјивати. Бил се она удала?

Name

Ухх

10.08.2020 09:45

Сто није дао пуници који динар? Да се баба мозе одмарати,а не да земљу обрадјује. Који су то лоповцине намазане. Па гласајте опет за ову секту,која све покраде.

Name

Ре

10.08.2020 10:52

Андрицу теле једно ниста зиво ти ни о цему не знас, а питао би се за сваста. Није ти цудно да баба од 70 година узима десетине хектара опстинске земље у закуп на 20 година, а аренда је 145 КМ годисње? Зато нам и јесте овако сто нам је земља пуна Андрица који су толико тупави да најоцигледнију превару не схватају, немају уградјене никакве моралне принципе, све гледају искљуциво кроз себе и лицну добробит, никад ни један закон нису процитали, ал би се о свему питали, е јос кад таквом тупану власт да неку синекурицу и привилегију он се онда претвори у горљивог браниоца свих свињарија које цини власт и био би спреман да оправдава и како невине људе набијају на колац само да њему остане његова привилегија. Убједљиво смо најгори народ у Европи најнепостенији, најпласљивији, најпоткупљивији! хттпс://yоуту.бе/ВЈлРQQ2иПфУ

Name

Драги Министре

10.08.2020 12:46

Ту земљу це он обрадјивати само ако је и из твог, насег дјепа....Тако то они обрадјују, сто инаце не би, тј. без потребне пљацке са позиције.... Тако мозе и да се обрадјује и треба да се обрадјује,(локална заједница) а да сво друство има користи, али прво треба систем обрадити како ваља....Од њихове врсте обраде,херцеговацки простори се празне.....

Name

Директ

10.08.2020 16:58

Ре, како ће се неко јавити, када неријетко само они, који расписују концесију за јавно пољопривредно земљиште и људи око њих, знају да се неко јавно пољопривредно земљиште даје у закуп. :)))

Name

Радован

10.08.2020 07:03

Боже ти сачувај какво су зло ова гарнитура политичара на власти.Дабогда им не требало таман клетва ишла пола пола.Секта секта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

10.08.2020 08:12

А у опозицији су све свеци!?? Дај не млати глупости

Name

Ре Гојко

10.08.2020 09:43

Гојко зар је вазно,јел власт или опозиција? Лопов је лопов. Нема потребе лоповцине бранити. То су стоке.

Name

Гојко

10.08.2020 12:37

Тако је, али се овде нека баба и земља користе за политику и пропаганду за изборе! Јел није тако, реците искрено, па куд пукло да пукло.

Name

Ре Гојко

10.08.2020 15:21

Ето искрено. Нацелник опстине је лопов! Где це баба ту земљу обрадјивати.

Name

пр

10.08.2020 07:05

Па конта чоек живиће му пуница још бар 20 година!хаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ванземаљац

11.08.2020 01:10

Ма глупан, камо среће да му пуница толико живи, значи пријатеља нема, баш је битанга, значи 12 КМ мјесечно, скупо стварно , нема шта.

Name

Ре андрић

10.08.2020 07:15

Јесте законом забрањено да се бави ма општинској земљи,на двојој земљо није.Је ли ово уреду или није то је друго питање.Али је он прекршио закон у овом случају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андрићу

10.08.2020 07:18

Велики је проблем што њима треба све обезбиједили су и 10 кољено,а шта са народом који сваки дан бјежи од доброг.Раскрмили су нашу имовину није им то дједовина дал зазумијеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

10.08.2020 07:21

Стварно су преврсили сваку мјеру у пљацки РС. Који сљам се накотио...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гилес

10.08.2020 07:34

Пуницу треба спасити од улице,да у пензији несто и уради у басти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОЛИВА

10.08.2020 08:00

"Ок,знамо сви да је нека муцка у питању,али опет понављам,је ли му забрањено да се бави јос нецим мимо свог посла." ТИ НИСИ ЈАСАН ...Е ПА НЕМОЗЕ МУЦКА ПО ЗАКОНУ , НЕИДЕ СИНЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није

10.08.2020 09:28

Му забрањено, ал не може на Државној земљи и не тамо гдје је он градоначелник! То се зове сукоб интереса, непотизам! Разумијеш, сам себи намијешта и прилагођава, јер сигурно никакав оглас ни понуда нису били расписани! То се зове КРИМИНАЛ!

Name

Зз

10.08.2020 08:19

Па коме це ако неце пуници благо њој па има таквог зета

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

10.08.2020 08:31

Шта ако има 71 годину, је л њој не треба да живи, шта ако је пуница? То је баш за похвалу обично се пунице мрзе, а и Херцеговке (ако је) су доста дуговјечне. Тако да ту нема баш никаквих проблема само џаба клевећете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б

10.08.2020 09:31

Ма мрш ботино секташка црвени кмеру љигави!

Name

Ц

10.08.2020 10:44

у праву је А. због додикове економије зена нема пензије за нормалан зивот, мора радит и у 71ој години.

Name

Замислите

11.08.2020 08:38

Да 250 000 пензионера продаје кукуруз?!

Name

Ја

10.08.2020 08:38

Када нам политицари на овако јефтин и сраман нацин краду,отимају и муљају,онда стварно докле смо ми досли? Зар је могуце да смо толико огуглали на њихов безобразлук да им оваке глупости пролазе! О мало им увијек било

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗВОРНИК

10.08.2020 08:39

Видиш како се пуница може волити и поштовати. Балзамуј је на вријеме, мајмуне лоповски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Секта

10.08.2020 08:51

Само гледа ђе ће и како да учабили и да се окористи.Он је то безецовао да укњижи на себе.Фуууууууууујјјј!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

При пејд власт

10.08.2020 09:08

ОВИ НА ВЛАСТИ СВАКИМ ДАНОМ ДОКАЗУЈУ ДА ОД ГОРЕГ ИМА ГОРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛЗН

10.08.2020 09:12

Хахахахахахаха Некада давно постојао је појам “Правда”. Требало би мало писати о њему у удзбеницима историје, цисто да се не заборави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

10.08.2020 09:14

Па нико се други није јавио да жели ту земљу у закуп тако да не видим у чему је проблем.Боље је да се земља обрадјује него да зараста у коров зар је битно које обрадјује

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

10.08.2020 17:08

Да, нико други није хтио, док исто тако чујемо у вијестима како се неки пољопривредници жале да немогу да дођу до закупа јавних пољопривредних површина. :)))

Name

Јао

10.08.2020 09:15

Чуј зет пуницу изготивио тако,, е има зета брате правог,,, неслушате те мајко кад сам била маллаа,,али сам ти се бар да ваља удаалла,,, е јада, хахааа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

По узору

10.08.2020 09:15

Па није ваљда досао на власт да нама буде боље....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

10.08.2020 09:25

Тако треба да се воли и поштује путница, свака част. Мораћу да се женим па да и ја имам путници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

10.08.2020 17:12

Гледај мајку, жени кћерку и иди што даље од дотичне, кад ти постане пуница. :)))

Name

Ахаааа

10.08.2020 09:31

А колико љубавнице кумови комсинице прије и пријатељи???!!!! Све увезаноооо у криминалну хоботницу од рата до данас помривену партијама на власти позиције и опозиције свих партија и тајкунских веза!!КозаНостраа!!Балканска!!!у 21 вијеку!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

10.08.2020 09:32

Баки је досадно код куће и морао јој је наћи нешто да се занима. Није ту зарада у првом плану

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

10.08.2020 17:15

У првом плану је слање пунице, да ради на њиви, под старе дане, по врућини. :)))

Name

Боки

10.08.2020 10:10

Мени је жао његове пунице. Јадна она шта је доживјела да јој се име развлачи по медијима по старе дане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изрека

10.08.2020 10:18

Ко нема зета нема ни магарца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

10.08.2020 10:19

Они су се подјелили по општинама и све харче од руководства СНСД а нема никад осуде и све могу радити и све им је дозвољено ,само ради и за секту а поготово послије ударања Драшка у НС РС , гдје се нико од руковоства није огласио а камоли осудио и недај боже да дође до оног што ја мислим да ће се десити , а изгледа ови неће стати док се то недеси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрина

10.08.2020 10:26

мало је то. просирит це се на 1527/3 кад тад. и кад дотицна буде покојна то прелази у приватно власниство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

10.08.2020 10:29

Какве то има везе коме је дата земља има цијена колика је платис годисње и обрадјуј ја ово не разумијем кад оце неко да ради не ваља кад неце опет не ваља ста висе хоцете ето Вукане узми ти у закуп па обрадјуј нико ти не брани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.08.2020 11:25

Е нек си нам "објаснио" благо мајци...

Name

Не лупетај

10.08.2020 12:30

Нико то нема сансе од обицних људи узети да ради за себе, осим тих који одлуцују о томе, на било којем нивоу.Њима је то све апсолутно исплативо, јел то све и онако инвестирају из будјета, тј. дјепа градјана,а они власници свега. Зато је потребна ПРВО потиција на власти, да се то све лијепо претоци у приватни дјеп.Систем је такав пљацкаски,инаце би се то све финансирало и инвестирало другације у интерwсу локалне заједнице и свих градјана.

Name

Ре

10.08.2020 12:34

За такве као ти сигурно нема. Теби и таквима је ово потпуно нормално. Зато и јесте овако.

Name

Леми

10.08.2020 10:34

Нека је пуница узела земљу, боље да се бави воћарством него да се дрогира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Г.Л

10.08.2020 11:03

Ооо ј.... те Државо па ђе то има.Само у овој нашој вукојебини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јадно

10.08.2020 12:17

Срамота тешка и за пуницу и за зета. Да ли ова пуница има образа изаћи на улицу.

Name

Аполо 11

10.08.2020 11:08

А за шта функције служе? За шта се политицари боре? Видите да је борба ко за нарко тржиште,ликвидације се раде.Овдје се треба све мјењат из корјена,прво мозак политичара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цијели систем

10.08.2020 12:34

И функцује слузе за претакање све друствене својине у власниство појединаца (интересних група).

Name

Аполо 11

10.08.2020 11:12

Немају владајући сколованих за листу одборника па стављају са ССП и учитеље и учитељице приморавају на листу и пријете отказом.Лопови владају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обрен

10.08.2020 11:29

Је ли то оно моја земља? Она, за коју су ме убједјивали да дам пристанак за продају?

ОДГОВОРИТЕ
Name

нормални?

10.08.2020 12:14

Можемо причати шта хоћемо, овакве пљачке никад нисмо имали у вријеме власти СДС . Ове јаде смо сами изгласали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дусу им јбм,

10.08.2020 12:39

Тако млади изскиловани , на нашим грбацама !! А такви покварењаци ,никада им доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пејо

10.08.2020 12:44

Како пуницу,бивсу медицицинску сестру ,није стид.Зар јој није доста крадје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оливер

10.08.2020 12:57

Људи шта више да чекамо фатај мо се усране мотке јер ништа друго нису заслужили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здравко Глигиц

10.08.2020 14:31

Ја бих радје политицаре који "сверцују" земљистем у миру, него оне политицаре који су *сверцовали* орузјем у рату. А ви? Задњи, као и многи предходни избори рекосе да и други вецински тако мисле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

10.08.2020 17:21

Шверц је шверц, како год да гледаш.

Name

На крају

11.08.2020 08:28

Резултат у сваком слуцају је НЕСТАНАК.

Name

Кратко и јасно

10.08.2020 16:25

И сада да неко казе да има бољег Зета.Свака цаст Зете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

10.08.2020 17:22

Јесте му штос. Закуп 145 КМ. Пуница не мора ни да ради. Довољно је само да препрода закуп.

Name

Спасоје Балић

10.08.2020 20:31

Да се ово деси шро се не може десит у нормалној земји би исти трен поднио оставку, забранили би му да се бави политиком и одговарао кривично због злоупотребе положаја. Због оваквих омладина ће отићи са ових простора, а ко остане неће му бит добро. Ми смо изгледа народ који барабама од политичара дајемо да се богате на наш рачун, а ми да једва живимо. Само народе наставите да се не буните и вичите да су нам је неко други крив е па није него ми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исколован

11.08.2020 08:33

У кафани и криминалној секти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да нема у плану

11.08.2020 08:46

Да у безвласцу то пренесе у власниство и до тада добија подстиц.не би то радио.... Погледајте у БЛ. итд.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПИЕТРЕН

11.08.2020 20:33

Боље да пуница обрађује земљу, него да се дрогира!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ПИЕТРЕН

12.08.2020 05:43

СВАКА ЧАСТ ЗА КОМЕНТАР, А ДОБРОГ ЛИ ЗЕТА КАКО ЈЕ НАГУЗИО ПУНИЦУ. СТАРИЦИ МОТИКУ У РУКУ ПА ПОЉЕ,ВИНОГРАД. ЂУБРЕ ЈЕДНО

Name

РЕ ПИЕТРЕН

12.08.2020 06:25

А ЧИМЕ СЕ СВЕ БАВЕ . СТВАРНО ДНО ДНА ЛОПОВИ ЈАДНИ. МА САМО ИМ ВИДИШ ОВЕ ЊУШКЕ ЉИГАВЕ, ПОКВАРЕНЕ.