Punici (71) dao zemljište u zakup na 20 godina!

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić dao je u zakup 1,6 hektara zemlje u svojini Republike Srpske na području grada Trebinja svojoj punici. Punica ima sedamdeset i jednu godina, a zemlju je dobila u zakup na 20 godina.

Republika Srpska 10.08.2020 | 08:40
Punici (71) dao zemljište u zakup na 20 godina!

Poljoprivredno zemljište koje se nalazi u naselju Gomiljani dodjeljuje se u zakup radi obavljanja voćarsko-vinogradarske proizvodnje, navedeno je u odluci. To znači da bi se sedamdesetjednogodišnja starica u narednim godinama trebala baviti voćarstvom ili vinogradarstvom.

Naime, u junu je Grad Trebinje raspisao Javni oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta, a kao najpovoljnija ponuda prihvaćena je ona na ime Slavojke Čalije, inače punice gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića.

Gradonačelnikova punica se jedina javila na javni poziv koji je bio raspisan. Javni oglas je bio raspisan za površine od 2,2 hektara zemlje koje se nalaze u katastarskim opštinama Gomiljani 2, Veličani i Dračevo.

Komisija za punicu

Postupak davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta sprovela je komisija koju je formirao gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

„Komisija je za pisanu ponudu ponuđača Čalija Slavojke utvrdila da je blagovremena, kompletna i da ispunjava opšte i posebne uslove Javnog oglasa i da je podnesena na predmetnu parcelu označenu kao k.č. 1522, pašnjak II klase, površine 16105 metara kvadratnih. U skladu sa tačkom 7 Javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini RS na području grada Trebinja, putem pribavljanja pisanih ponuda, ako je podnesena samo jedna ponuda za parcele poljoprivrednog zemljišta iz ovog oglasa, takva ponuda, ako je blagovremena, potpuna i ispunjava opšte i posebne uslove propisane ovim oglasom, ocjenjuje se kao najpovoljnija“, navedeno je u obrazloženju odluke.

Na izbor ponude nije bilo pisanih prigovora, pa je istu gradonačelnik Trebinja potvrdio kao najpovoljniju.

U skladu sa odlukom, gradonačelnikova punica je dužna da Gradu Trebinju godišnje plaća 145 KM na ime zakupa.

Prijedlog odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača i dodjeli u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području grada Trebinja našao se na posljednjoj sjednici trebinjske Skupštine. Ova tačka nije bila među redovnim tačkama, već je na dnevni red kao dopunu predložio gradonačelnik Ćurić. Skupština je bez rasprave i ikakve zamjerke lokalne opozicije usvojila ovu odluku.

Saglasnost na ovu odluku dalo je prethodno i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

„Direkt“ saznaje da je gradonačelnikova punica i ranije, 2018. godine, dobila dio državne zemlje u zakup.

Parcela u Gomiljanima do misterioznog maslinjaka

Parcela koju je gradonačelnik dao svojoj punici nalazi se neposredno uz parcelu koja je označena kao k.č. 1527/3 na čijem su dijelu, kako saznajemo, zasađene masline.

U listu nepokretnosti, u koji je „Direkt“ imao uvid, vidljivo je da jedino parcela na kojoj su dijelom zasađene masline nema evidentiranog svog zakupca niti kocesionara.

Ostale parcele koje se nalaze u okruženju imaju navedene koncesionare ili zakupce. Tako je na primjer koncesionar parcela 1527/4/5/6/7 „Agrofin“, a navedeno je i nekoliko fizičkih lica koja su dobila zemlju u zakup.

Do objave ovog teksta iz trebinjskog Katastra, ni iz Grada Trebinja, kao ni iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede nismo dobili odgovor kome je ta parcela data u zakup, kada i pod kojim uslovima.

Nezvanična saznanja do kojih smo došli kažu da bi plantaža maslina mogla biti povezana upravo sa gradonačelnikom Ćurićem i njegovim kumom, direktorom Elektroprivrede Republike Srpske, Lukom Petrovićem.

Punica kao paravan

Da sedamdesetogodišnjoj ženi treba 1,6 hektara zemlje sumnja narodni poslanik Nebojša Vukanović. On smatra da je gradonačelniku u ovoj priči punica samo paravan.

„Ne mogu da vjerujem da jedna starica od 70 godina može da obrađuje toliko zemlje, jasno je da je to uzeo Mirko Ćurić i da će na tom zemljištu Agrarni fond, kojim on rukovodi, da obezbijedi sadnice i mehanizaciju, radnu snagu, sjeme i sve ostalo. Jasno je da je u pitanju zloupotreba i pozicije i državnog zemljišta. Ovo je jedan čist primjer kako funkcioniše ovaj grad“, kaže Vukanović za „Direkt“.

On je najavio da će slučaj prijaviti Komisiji za sukob interesa i drugim nadležnim institucijama.

„Ja imam saznanja da je odmah pored njega na tom placu, cijelih osam hektara zemljišta uzeo njegov kum i mentor Luka Petrović i to se krije. Prema mojim saznanjima, on to nije uzeo na svoje ime, već je dao u zakup zemlju svom radnom kolegi iz Hidroelektrana na Trebišnjici kome daje razne poslove. Na dijelu te parcele je posađen maslinjak. Nevjerovatno, kolika je to bahatost“, navodi Vukanović.

Iz Transparensi internešnala kazali su za „Direkt“ da u konkretnom slučaju postoji osnov sumnje da su povrijeđeni osnovni principi Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti RS, budući da je gradonačelnik direktno učestvovao u donošenju ovakve odluke.

“Član 3. stav 4. kaže da izabrani predstavnici, nosioci izvršnih funkcija i savjetnici ne smiju koristiti javnu funkciju za ličnu dobit ili dobit lica koje je sa njima povezano i ne smiju biti ni u kakvom odnosu zavisnosti prema licima koja bi mogla uticati na njihovu objektivnost. Takođe član 9 kaže - zabranjeno je privilegovati lica radi stranačkog ili drugog opredjeljenja ili zbog porijekla, ličnih ili porodičnih veza. Ipak, ovi članovi u samom zakonu nisu detaljno objašnjeni što ostavlja prostor za proizvoljno tumačenje i to je svakako manjkavost zakona za čije unapređenje se TI BIH već dugo zalaže. U drugim članovima zakona koji preciznije definišu ove situacije, u ovom slučaju nije riječ o članu porodice, jer se članovima porodice smatraju: bračni ili vanbračni drug izabranog predstavnika, nosioca izvršne funkcije i savjetnika, dijete, usvojilac, usvojenik i dijete bračnog druga (pastorak/pastorka)”, naveli su iz TI.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić nije odgovarao na naše telefonske pozive niti na poruku koju smo mu poslali.

(Direkt) 

Komentari / 85

Ostavite komentar
Name

Andric

10.08.2020 06:59

Uvijek podrzavam Vukana,ali ovde mi nije jasno sta je ovaj Curic trebao uraditi ako hoce covjek da se bavi poljoprivredom uz posao gradonacelnika.Je li njemu zabranjeno da ima maslinjak,pa mora na nekog registrovati ako ne moze na sebe.Ok,znamo svi da je neka mucka u pitanju,ali opet ponavljam,je li mu zabranjeno da se bavi jos necim mimo svog posla.

ODGOVORITE
Name

Re Andrić

10.08.2020 07:10

Pročitaj ponovo zadnji pasus teksta. Član 3. Stav 4. Jel moguce sta si pitao, a jasno pise sve?!

Name

Odgovor

10.08.2020 07:18

Nek zakupi onda od nekog privatnog lica, i po normalnoj cijeni, a ne ovako - na funkciji sam, pa da "malo sebi nabacim"!

Name

Re Andric

10.08.2020 07:18

Mozda bi jos neko ali neko bez posla da radi nesto...a punica i zet vec imaju ooodlicna primanja, tako da komentar je suvisan sem onog, ako je takva dobra porodicna atmosfera da Bog da pa punica pozivi 105 pa opet.. gladezi nezasiti, puna nam Drzava ovakvih od kojih obican covjek nema ni da prezivi a sada ni da napusti ovaj pakao, sjedimo i nemocno gledamo jade ocima.

Name

STOJAN MUTIKAŠA

10.08.2020 07:26

Ако је било шта овдје за похвалу, онда је то што некадашњи студент Пушарице, универзитета Грацка кафана Гацко, своју пуницу обавезује на дуг живот, тим прије што то мало зетова жели пуници.

Name

Paja

10.08.2020 07:28

Šta se treba desiti da bi tebi bilo nešto jasno. Maslinjak nije na "puničinoj" parceli, nego na susednoj na kojoj se ne zna ko je koncesionar, koji je zasadio masline. I da se zna, masline nisu ni jednogodišnje ni dvogodišnje kulture. Prema tome neko ko je zasadio masline na zemljištu koje se iznajmljuje očigledno ima namjeru da to zemljište prisvoji na sumnjiv način. Je li to sada išta jasnije?

Name

НЕВЈЕРОВАТНО

10.08.2020 07:29

АКО ХОЋЕТЕ ДА КРАДЕТЕ СРПСКИ НАРОД ОТВОРЕНО, БЕСКУРПУЛОЗНО САМО СЕ УЧЛАНИТЕ У КЛЕПТОМАНОВУ СТРАНКУ. ЧУДО ЈЕДНО КАКО СЕ СВА МАФИЈА СКОНЦЕНТРИСАЛА У ЈЕДНУ СТРАНКУ. ОВО ЈЕ НЕВЈЕРОВАТНО. СВИЈЕТ ТАКВУ БЕЗОЧНУ ПЉАЧКУ ЗАПАМТИО НИЈЕ.

Name

Ministar

10.08.2020 07:31

Slazem se. Ako covjek hoce da obrsfjuje zemlju, neka mu. Ko god se obogati obradjujuci zemlju neka uziva u bogatstvu i zdravlju i sreci. Vjerobatno i keste mucka, ali bitno je da to ne ostane pusto i da se nakon 20 godina vrsti gradu. Znaci samo neka radi i da ne bude mucke oko vlasnistva. Ocigledno da niko nije htio da radi ovu parcelu jer se nisu nadmetali, puste zemlje je sve vise. Pustu zemlju treba davati na koriscenje i besplatno, svakome ko hoce da je obradjuje. Vjerovatno ima mucke ali ako hoce da ore, nije to strasno.

Name

Re

10.08.2020 07:36

I ja se slažem sa gospodinom. Pa zašto se još neko nije javio!!?? Ako je javni poziv mogli su se svi javiti al očigledno da niko neće da radi zemlju.

Name

DOBAR OVAJ

10.08.2020 07:42

DOBAR OVAJ BAR NE MLAVI. MAFIJETINA SE TU SKUPILA. SNSD. OGAVNO. Odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Prnjavor Draško Aulić brutalno je pretukao bivšu radnicu, majku petoro djece, nanijevši joj teške povrede kičme i ruku, piše Buka.

Name

re andricu

10.08.2020 07:44

posao gradonacelnika nije neka usputna stvar uz koju posten covjek moze imati hobi cak a kamoli biznis, sto poljoprivreda jeste, i ako nije zabranjeno trebalo bi biti..nije u redu kako god okrenes

Name

RE ANDRIC

10.08.2020 07:48

NIJE MU ZABRANJENO ,PRAZNOGLAVCE, VEC JE TO ZEMLJISTE MOGAO DOBITI I NEKO DRUGI KOME JE POTREBNO ZA PREZIVLJAVANJE A NE GRADONACELNIKU ZA BOGACENJE. OVO JE STVARNO NACIN NA KOJI SVE FUNKCIONISE U OVOM GRADU.

Name

RE ANDRIC

10.08.2020 07:51

PROBLEM JE JER NISTA NIJE PO ZAKONU, SVE NAMJESTENO, SVE PROVIDNO ZA SVAKOGA OSIM ZA TAKVE KAO TI.

Name

LEOTAR

10.08.2020 07:59

POSTOVANI G-DINE ANDRICU VI NISTE SHVATILI SUSTINU POJMA NEPOTIZMA I SUKOBA INTERESA. CAK I OSTAVLJATE MOGUCNOST DA NESTO NIJE UREDU , ALI OPET TRAZITE OPRAVDANJE ZA OVAJ POSTUPAK ...CURIC MOZE DA SE BAVI CIME HOCE I TO NIJE SPORNO , A I CURIC TO XZNA DA BI BILO SPORNO DA JE ON UZEO U ZAKUP ZEMLJISTE NA SVOJE IME ...POSTENIJE BI BILO DA JE TO URADIO , ZNALO BI SE NA CEMU SMO . OVAKO , DA STARICA OD 71 GODINU SE POCINEJ BAVITI PRIVATNIM BIZNISOM JE MALO SUSPEKTNO ...NO SVE JE MOGUCE NA BALKANU I ZAATO SE NETREBA PITATI ZASTO NAM JE OVAKO JER NE MOZEMO DA PREPOZNAMO SVOJU NESRECU

Name

Lule

10.08.2020 08:02

Andriću, ne misliš valjda da gradonačelnik živi od plate i da nema primanja po više osnova koja su mnogo veća od plate?

Name

Re

10.08.2020 08:06

Znaci,nema veze sto je mucka. Bitno je da covjeku treba. Treba nas sve u zemlju zive zakopati,sa takvim razmisljanjem.

Name

Nn

10.08.2020 08:49

Oj Trebinje, Trebinje. .

Name

Re

10.08.2020 09:25

Ima nesto sto se zove sukob interesa.

Name

Borac

10.08.2020 09:41

Posto je punica vitalna i moze zemlju obradjivati. Bil se ona udala?

Name

Uhh

10.08.2020 09:45

Sto nije dao punici koji dinar? Da se baba moze odmarati,a ne da zemlju obradjuje. Koji su to lopovcine namazane. Pa glasajte opet za ovu sektu,koja sve pokrade.

Name

Re

10.08.2020 10:52

Andricu tele jedno nista zivo ti ni o cemu ne znas, a pitao bi se za svasta. Nije ti cudno da baba od 70 godina uzima desetine hektara opstinske zemlje u zakup na 20 godina, a arenda je 145 KM godisnje? Zato nam i jeste ovako sto nam je zemlja puna Andrica koji su toliko tupavi da najocigledniju prevaru ne shvataju, nemaju ugradjene nikakve moralne principe, sve gledaju iskljucivo kroz sebe i licnu dobrobit, nikad ni jedan zakon nisu procitali, al bi se o svemu pitali, e jos kad takvom tupanu vlast da neku sinekuricu i privilegiju on se onda pretvori u gorljivog branioca svih svinjarija koje cini vlast i bio bi spreman da opravdava i kako nevine ljude nabijaju na kolac samo da njemu ostane njegova privilegija. Ubjedljivo smo najgori narod u Evropi najneposteniji, najplasljiviji, najpotkupljiviji! https://youtu.be/VJlRQQ2iPfU

Name

Dragi Ministre

10.08.2020 12:46

Tu zemlju ce on obradjivati samo ako je i iz tvog, naseg djepa....Tako to oni obradjuju, sto inace ne bi, tj. bez potrebne pljacke sa pozicije.... Tako moze i da se obradjuje i treba da se obradjuje,(lokalna zajednica) a da svo drustvo ima koristi, ali prvo treba sistem obraditi kako valja....Od njihove vrste obrade,hercegovacki prostori se prazne.....

Name

Direkt

10.08.2020 16:58

Re, kako će se neko javiti, kada nerijetko samo oni, koji raspisuju koncesiju za javno poljoprivredno zemljište i ljudi oko njih, znaju da se neko javno poljoprivredno zemljište daje u zakup. :)))

Name

Radovan

10.08.2020 07:03

Bože ti sačuvaj kakvo su zlo ova garnitura političara na vlasti.Dabogda im ne trebalo taman kletva išla pola pola.Sekta sekta.

ODGOVORITE
Name

Gojko

10.08.2020 08:12

A u opoziciji su sve sveci!?? Daj ne mlati gluposti

Name

Re Gojko

10.08.2020 09:43

Gojko zar je vazno,jel vlast ili opozicija? Lopov je lopov. Nema potrebe lopovcine braniti. To su stoke.

Name

Gojko

10.08.2020 12:37

Tako je, ali se ovde neka baba i zemlja koriste za politiku i propagandu za izbore! Jel nije tako, recite iskreno, pa kud puklo da puklo.

Name

Re Gojko

10.08.2020 15:21

Eto iskreno. Nacelnik opstine je lopov! Gde ce baba tu zemlju obradjivati.

Name

pr

10.08.2020 07:05

Pa konta čoek živiće mu punica još bar 20 godina!haha

ODGOVORITE
Name

Vanzemaljac

11.08.2020 01:10

Ma glupan, kamo sreće da mu punica toliko živi, znači prijatelja nema, baš je bitanga, znači 12 KM mjesečno, skupo stvarno , nema šta.

Name

Ре андрић

10.08.2020 07:15

Јесте законом забрањено да се бави ма општинској земљи,на двојој земљо није.Је ли ово уреду или није то је друго питање.Али је он прекршио закон у овом случају.

ODGOVORITE
Name

Andriću

10.08.2020 07:18

Veliki je problem što njima treba sve obezbijedili su i 10 koljeno,a šta sa narodom koji svaki dan bježi od dobrog.Raskrmili su našu imovinu nije im to djedovina dal zazumiješ.

ODGOVORITE
Name

Xx

10.08.2020 07:21

Stvarno su prevrsili svaku mjeru u pljacki RS. Koji sljam se nakotio...

ODGOVORITE
Name

Giles

10.08.2020 07:34

Punicu treba spasiti od ulice,da u penziji nesto i uradi u basti.

ODGOVORITE
Name

OLIVA

10.08.2020 08:00

"Ok,znamo svi da je neka mucka u pitanju,ali opet ponavljam,je li mu zabranjeno da se bavi jos necim mimo svog posla." TI NISI JASAN ...E PA NEMOZE MUCKA PO ZAKONU , NEIDE SINE

ODGOVORITE
Name

Nije

10.08.2020 09:28

Mu zabranjeno, al ne može na Državnoj zemlji i ne tamo gdje je on gradonačelnik! To se zove sukob interesa, nepotizam! Razumiješ, sam sebi namiješta i prilagođava, jer sigurno nikakav oglas ni ponuda nisu bili raspisani! To se zove KRIMINAL!

Name

Zz

10.08.2020 08:19

Pa kome ce ako nece punici blago njoj pa ima takvog zeta

ODGOVORITE
Name

А

10.08.2020 08:31

Шта ако има 71 годину, је л њој не треба да живи, шта ако је пуница? То је баш за похвалу обично се пунице мрзе, а и Херцеговке (ако је) су доста дуговјечне. Тако да ту нема баш никаквих проблема само џаба клевећете.

ODGOVORITE
Name

B

10.08.2020 09:31

Ma mrš botino sektaška crveni kmeru ljigavi!

Name

C

10.08.2020 10:44

u pravu je A. zbog dodikove ekonomije zena nema penzije za normalan zivot, mora radit i u 71oj godini.

Name

Zamislite

11.08.2020 08:38

Da 250 000 penzionera prodaje kukuruz?!

Name

Ja

10.08.2020 08:38

Kada nam politicari na ovako jeftin i sraman nacin kradu,otimaju i muljaju,onda stvarno dokle smo mi dosli? Zar je moguce da smo toliko oguglali na njihov bezobrazluk da im ovake gluposti prolaze! O malo im uvijek bilo

ODGOVORITE
Name

ZVORNIK

10.08.2020 08:39

Vidiš kako se punica može voliti i poštovati. Balzamuj je na vrijeme, majmune lopovski.

ODGOVORITE
Name

Секта

10.08.2020 08:51

Само гледа ђе ће и како да учабили и да се окористи.Он је то безецовао да укњижи на себе.Фуууууууууујјјј!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Pri pejd vlast

10.08.2020 09:08

OVI NA VLASTI SVAKIM DANOM DOKAZUJU DA OD GOREG IMA GORE.

ODGOVORITE
Name

LZN

10.08.2020 09:12

Hahahahahahaha Nekada davno postojao je pojam “Pravda”. Trebalo bi malo pisati o njemu u udzbenicima istorije, cisto da se ne zaboravi.

ODGOVORITE
Name

Ja

10.08.2020 09:14

Pa niko se drugi nije javio da želi tu zemlju u zakup tako da ne vidim u čemu je problem.Bolje je da se zemlja obradjuje nego da zarasta u korov zar je bitno koje obradjuje

ODGOVORITE
Name

Direkt

10.08.2020 17:08

Da, niko drugi nije htio, dok isto tako čujemo u vijestima kako se neki poljoprivrednici žale da nemogu da dođu do zakupa javnih poljoprivrednih površina. :)))

Name

Jao

10.08.2020 09:15

Čuj zet punicu izgotivio tako,, e ima zeta brate pravog,,, neslušate te majko kad sam bila mallaa,,ali sam ti se bar da valja udaalla,,, e jada, hahaaa.

ODGOVORITE
Name

Po uzoru

10.08.2020 09:15

Pa nije valjda dosao na vlast da nama bude bolje....

ODGOVORITE
Name

Vuk

10.08.2020 09:25

Tako treba da se voli i poštuje putnica, svaka čast. Moraću da se ženim pa da i ja imam putnici.

ODGOVORITE
Name

Direkt

10.08.2020 17:12

Gledaj majku, ženi kćerku i idi što dalje od dotične, kad ti postane punica. :)))

Name

Ahaaaa

10.08.2020 09:31

A koliko ljubavnice kumovi komsinice prije i prijatelji???!!!! Sve uvezanoooo u kriminalnu hobotnicu od rata do danas pomrivenu partijama na vlasti pozicije i opozicije svih partija i tajkunskih veza!!KozaNostraa!!Balkanska!!!u 21 vijeku!!!

ODGOVORITE
Name

Mirko

10.08.2020 09:32

Baki je dosadno kod kuće i morao joj je naći nešto da se zanima. Nije tu zarada u prvom planu

ODGOVORITE
Name

Direkt

10.08.2020 17:15

U prvom planu je slanje punice, da radi na njivi, pod stare dane, po vrućini. :)))

Name

Boki

10.08.2020 10:10

Meni je žao njegove punice. Jadna ona šta je doživjela da joj se ime razvlači po medijima po stare dane.

ODGOVORITE
Name

Izreka

10.08.2020 10:18

Ko nema zeta nema ni magarca

ODGOVORITE
Name

Мирослав

10.08.2020 10:19

Они су се подјелили по општинама и све харче од руководства СНСД а нема никад осуде и све могу радити и све им је дозвољено ,само ради и за секту а поготово послије ударања Драшка у НС РС , гдје се нико од руковоства није огласио а камоли осудио и недај боже да дође до оног што ја мислим да ће се десити , а изгледа ови неће стати док се то недеси.

ODGOVORITE
Name

Drina

10.08.2020 10:26

malo je to. prosirit ce se na 1527/3 kad tad. i kad doticna bude pokojna to prelazi u privatno vlasnistvo.

ODGOVORITE
Name

Petar

10.08.2020 10:29

Kakve to ima veze kome je data zemlja ima cijena kolika je platis godisnje i obradjuj ja ovo ne razumijem kad oce neko da radi ne valja kad nece opet ne valja sta vise hocete eto Vukane uzmi ti u zakup pa obradjuj niko ti ne brani

ODGOVORITE
Name

Re

10.08.2020 11:25

E nek si nam "objasnio" blago majci...

Name

Ne lupetaj

10.08.2020 12:30

Niko to nema sanse od obicnih ljudi uzeti da radi za sebe, osim tih koji odlucuju o tome, na bilo kojem nivou.Njima je to sve apsolutno isplativo, jel to sve i onako investiraju iz budjeta, tj. djepa gradjana,a oni vlasnici svega. Zato je potrebna PRVO poticija na vlasti, da se to sve lijepo pretoci u privatni djep.Sistem je takav pljackaski,inace bi se to sve finansiralo i investiralo drugacije u interwsu lokalne zajednice i svih gradjana.

Name

Re

10.08.2020 12:34

Za takve kao ti sigurno nema. Tebi i takvima je ovo potpuno normalno. Zato i jeste ovako.

Name

Lemi

10.08.2020 10:34

Neka je punica uzela zemlju, bolje da se bavi voćarstvom nego da se drogira.

ODGOVORITE
Name

G.L

10.08.2020 11:03

Ooo j.... te Državo pa đe to ima.Samo u ovoj našoj vukojebini.

ODGOVORITE
Name

jadno

10.08.2020 12:17

Sramota teška i za punicu i za zeta. Da li ova punica ima obraza izaći na ulicu.

Name

Apolo 11

10.08.2020 11:08

A za šta funkcije služe? Za šta se politicari bore? Vidite da je borba ko za narko tržište,likvidacije se rade.Ovdje se treba sve mjenjat iz korjena,prvo mozak političara.

ODGOVORITE
Name

Cijeli sistem

10.08.2020 12:34

I funkcuje sluze za pretakanje sve drustvene svojine u vlasnistvo pojedinaca (interesnih grupa).

Name

Apolo 11

10.08.2020 11:12

Nemaju vladajući skolovanih za listu odbornika pa stavljaju sa SSP i učitelje i učiteljice primoravaju na listu i prijete otkazom.Lopovi vladaju.

ODGOVORITE
Name

Obren

10.08.2020 11:29

Je li to ono moja zemlja? Ona, za koju su me ubjedjivali da dam pristanak za prodaju?

ODGOVORITE
Name

normalni?

10.08.2020 12:14

Možemo pričati šta hoćemo, ovakve pljačke nikad nismo imali u vrijeme vlasti SDS . Ove jade smo sami izglasali.

ODGOVORITE
Name

Dusu im jbm,

10.08.2020 12:39

Tako mladi izskilovani , na našim grbacama !! A takvi pokvarenjaci ,nikada im dosta.

ODGOVORITE
Name

Pejo

10.08.2020 12:44

Kako punicu,bivsu medicicinsku sestru ,nije stid.Zar joj nije dosta kradje.

ODGOVORITE
Name

Oliver

10.08.2020 12:57

Ljudi šta više da čekamo fataj mo se usrane motke jer ništa drugo nisu zaslužili

ODGOVORITE
Name

Zdravko Gligic

10.08.2020 14:31

Ja bih radje politicare koji "svercuju" zemljistem u miru, nego one politicare koji su *svercovali* oruzjem u ratu. A vi? Zadnji, kao i mnogi predhodni izbori rekose da i drugi vecinski tako misle.

ODGOVORITE
Name

Direkt

10.08.2020 17:21

Šverc je šverc, kako god da gledaš.

Name

Na kraju

11.08.2020 08:28

Rezultat u svakom slucaju je NESTANAK.

Name

Kratko i jasno

10.08.2020 16:25

I sada da neko kaze da ima boljeg Zeta.Svaka cast Zete.

ODGOVORITE
Name

Direkt

10.08.2020 17:22

Jeste mu štos. Zakup 145 KM. Punica ne mora ni da radi. Dovoljno je samo da preproda zakup.

Name

Spasoje Balić

10.08.2020 20:31

Da se ovo desi šro se ne može desit u normalnoj zemji bi isti tren podnio ostavku, zabranili bi mu da se bavi politikom i odgovarao krivično zbog zloupotrebe položaja. Zbog ovakvih omladina će otići sa ovih prostora, a ko ostane neće mu bit dobro. Mi smo izgleda narod koji barabama od političara dajemo da se bogate na naš račun, a mi da jedva živimo. Samo narode nastavite da se ne bunite i vičite da su nam je neko drugi kriv e pa nije nego mi.

ODGOVORITE
Name

Iskolovan

11.08.2020 08:33

U kafani i kriminalnoj sekti

ODGOVORITE
Name

Da nema u planu

11.08.2020 08:46

Da u bezvlascu to prenese u vlasnistvo i do tada dobija podstic.ne bi to radio.... Pogledajte u BL. itd.....

ODGOVORITE
Name

ПИЕТРЕН

11.08.2020 20:33

Боље да пуница обрађује земљу, него да се дрогира!

ODGOVORITE
Name

RE PIETREN

12.08.2020 05:43

SVAKA ČAST ZA KOMENTAR, A DOBROG LI ZETA KAKO JE NAGUZIO PUNICU. STARICI MOTIKU U RUKU PA POLJE,VINOGRAD. ĐUBRE JEDNO

Name

RE PIETREN

12.08.2020 06:25

A ČIME SE SVE BAVE . STVARNO DNO DNA LOPOVI JADNI. MA SAMO IM VIDIŠ OVE NJUŠKE LJIGAVE, POKVARENE.