Кофери на комеморацији Исидоре Бјелице крију јаку симболику!

У Центру Сава одржана је књижевници Исидори Бјелици, која је у среду, 5. августа, изгубила борбу са раком.

Забава 08.08.2020 | 15:22
Кофери на комеморацији Исидоре Бјелице крију јаку симболику!

Поред Исидорине фотографије која се налази на средини стоје и Луј Витон кофери које је Бјелица волела.

Често се у јавности истицала да јој је баш тај француски бренд један од омиљенијих, а у својој књизи посвећеној баш Луј Витону написала је следеће:

- Свако путовање започиње паковањем кофера. Путовања су освајање среће. Имати идеалну ташну за пут значи хватати сваки комадић среће који ти припада и чувати га за себе - написала је Исидора која је за живота највише волела да путује.

- Што сам више путовала, мој кофер је постајао све мањи! Све мање ствари ми је требало. То вам је као и у обичном животу, који је такође пут. Има пар ствари које увек носим: неколико шешира јер они отварају сва врата, Гарјајев машину, маску за спавање, поклон за странца кога ћу срести на путу, минимално гардеробе и лекова, мало беле жалфије да прочистим простор – али не потресам се ма шта заборавим јер би и то било фетишистичко везивање - казала је списатељица једном приликом.

Исидора је одувек волела путовања, али и Луј Витон који би био незаменљив у таквим приликама. Поред кофера, на столу се налазе и њени шешири по којима је била препознатљива у јавности.

Извор: Курир.рс/ Блиц Фото: Зорана Јевтић

Коментари / 0

Оставите коментар