Koferi na komemoraciji Isidore Bjelice kriju jaku simboliku!

U Centru Sava održana je književnici Isidori Bjelici, koja je u sredu, 5. avgusta, izgubila borbu sa rakom.

Zabava 08.08.2020 | 15:22
Koferi na komemoraciji Isidore Bjelice kriju jaku simboliku!

Pored Isidorine fotografije koja se nalazi na sredini stoje i Luj Viton koferi koje je Bjelica volela.

Često se u javnosti isticala da joj je baš taj francuski brend jedan od omiljenijih, a u svojoj knjizi posvećenoj baš Luj Vitonu napisala je sledeće:

- Svako putovanje započinje pakovanjem kofera. Putovanja su osvajanje sreće. Imati idealnu tašnu za put znači hvatati svaki komadić sreće koji ti pripada i čuvati ga za sebe - napisala je Isidora koja je za života najviše volela da putuje.

- Što sam više putovala, moj kofer je postajao sve manji! Sve manje stvari mi je trebalo. To vam je kao i u običnom životu, koji je takođe put. Ima par stvari koje uvek nosim: nekoliko šešira jer oni otvaraju sva vrata, Garjajev mašinu, masku za spavanje, poklon za stranca koga ću sresti na putu, minimalno garderobe i lekova, malo bele žalfije da pročistim prostor – ali ne potresam se ma šta zaboravim jer bi i to bilo fetišističko vezivanje - kazala je spisateljica jednom prilikom.

Isidora je oduvek volela putovanja, ali i Luj Viton koji bi bio nezamenljiv u takvim prilikama. Pored kofera, na stolu se nalaze i njeni šeširi po kojima je bila prepoznatljiva u javnosti.

Izvor: Kurir.rs/ Blic Foto: Zorana Jevtić

Komentari / 0

Ostavite komentar