Болтон забринут због мањка америчког ангажмана на Балкану!

Бивши савјетник за националну безбједност америчког предсједника Џон Болтон изјавио је да су Београд и Приштина можда далеко од рјешења међусобног спора.

Свијет 08.08.2020 | 07:31
Болтон забринут због мањка америчког ангажмана на Балкану!

У интервју за Н1, Болтон је рекао да евентуални договор Београда и Приштине о размјени територија не би требало да има утицај на ситуацију у БиХ.

"Што се тиче Србије и Косова, ако би се они договорили о замјени територије, у дијелу преговора којим се рјешавају сва неријешена питања и што би довело до економских, дипломатских и сличних односа, мислим да ћемо ми са стране вјероватно то подржати. Али, друге земље региона, нарочито Босна, мислим да морамо јасно рећи да билатерална решења између Србије и Косова немају никаквог утицаја на Босну, Албанију, Румунију, Бугарску или неког трећег", казао је Болтон те додао да овакве одлуке не могу значити да неко трећи има право да једнострано тражи одцјепљење.

"Забринут сам због мањка америчког ангажмана у региону Балкана", порука је бившег савјетника за националнубезбједност САД.

Говорећи о свом некадашњем шефу Доналду Трампу и упоређујући га с другим бившим пресдсједницима Болтон каже да су без обзира колико се не слагали с неким од предсједника то били људи високог карактера те да су када су у питању одлуке везане уз мир и сигурност њих доносили на један кохерентан начин.

“У књизи описујем један догађај везан уз некадашњег шефа особља Бијеле куће Џона Келија који ме је питао да ли је икада раније био овако лош предсједник одговорио сам му да не мислим да јесте. Чак и Никсон, и Никсон посебно, је знао област националне сигурности могли сте се слагали или неслагати с њим, вољети или не вољети оно што је урадио у Вотергејту али се могао носити с кризним ситуацијама. Знао је донијети тешке одлуке, то није начин на који Трамп прилази стварима”, истиче Болтон.

(Н1)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Xx

08.08.2020 07:17

Трамп није поцео ниједан рат за разлику од осталих, зато вама агресивним смета. Трамп је мирољубив цовјек, ма ста год ви мислили о њему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.08.2020 08:22

није ни Обама, обојица су наставили сто је Бусх запоцео.

Name

Ре

08.08.2020 09:00

Тако је!

Name

Неко нормалан

08.08.2020 09:05

Трамп је заслузио нобелову награду за мир. Једини од Америцких предсједника није поцео ни један рат а бори се како да се постојеци ратови заврсе.Назалост Америка је иза себе оставила мнаго убијених по свијету. Мислим да је и томе досао крај.

Name

Ре

08.08.2020 21:44

Он је излапио потпуно, само се свадја као нека баба, треба неко ко це да преузме одговорност и посебно да заврси оно сто није заврсено на балкану. Да и ми видимо дудука и слицне сељацине иза ресетака.

Name

Казанова-Трмп

09.08.2020 05:01

-Трамп је за разлику Од многих Државника Свијета показао да је Нормалан,Човјек,Трамп осваја Лијепе и Младе Жене,а не као његови Предходници који су само гледали гдје и како да освоје туђе територије и да нанесу Зло и патњу Народу на коме се то догађа.Трамп је МАРКА Од Човјека!!!,Живио Трамп Живјела Меланија,Желим Породици ТРАМП Срећу и да Поново буде ПРЕДСЈЕДНИК -САД-а. Један је ТРАМП.