Нада ће до краја живота бити захвална Марији што јој је спасила сина!

Нада Топчагић никада неће заборавити како умало није остала без сина јединца Мирослава Микице Ђорђевића када је имао ужасну незгоду током одмора на планини Јахорина, где су му се лекари борили за живот.

Забава 07.08.2020 | 21:38
Нада ће до краја живота бити захвална Марији што јој је спасила сина!

Наиме, Микица је 2010. једва остао жив после тешких телесних повреда на скијању на Јахорини, где су се лекари борили да му спасу десну ногу. Двадесет минута након несреће лежао је повређен на снегу, а тек онда је стигла служба за спасавање. Нада нерадо прича о овоме, али је за наш лист открила да ће ове године на тај дан прославити тачно деценију од стравичног догађаја.

- Јао, шта да ти кажем, не дај боже ником оно што сам ја доживела. Ево, сва се и данас најежим и сузе ми крену када само помислим да сам мог Микицу могла да изгубим. Страшно је гледати да губиш дете, а да си немоћан. Страшно је када знаш да је твом детету стало срце, да је искрварио и да не знаш да ли ћеш га ујутру видети живог. Не знам како сам остала нормална и како сам успела да то преживим. Да ли ми верујеш да бих се моментално убила да ми је син искрварио и умро. Не бих чекала ни минута више, одмах бих себи пресудила. То је било у мојој глави, ако нема Микице, неће бити ни мене. Али, ето, бог нас је погледао и хвала му вечно на томе. Мој син је сада жив и здрав, леп као лутка, љуби га мајка. Дан кад се пробудио из коме славимо као његов други рођендан. Ове године биће тачно десет година од тога. Страшно, али као што кажем, бог је свемоћан и помогао нам је и дао Микици дивну децу, моје унучиће, које волим највише на свету - рекла је Нада, па се присетила како су доктори њеног сина чак два пута враћали у живот:

- Доктор Славко Ждрале, са још двојицом колега др Миром Стојановићем и др Вјераном Саратлићем спасили су живот мом Мирославу. Њих тројица су га два пута враћали у живот из клиничке смрти. Син ми је скоро сасвим искрварио, срце му је стало, па су му нон-стоп додавали нове јединице крви. Постојала је опција да му исеку десну ногу, али је др Ждрале одлучио да то не ураде, већ да покушају да споје нерве, што су на крају и учинили. Шта више да ти кажем, ти доктори су моји хероји, волим их ко бога што су ми сина спасли. Не волим о тој Јахорини да причам, али ће ми она бити урезана у главу док сам жива.

Микица се у међувремену оженио и добио двоје деце, ћеркицу Марију и сина Марка, на које је бака веома поносна.

Моји унучићи су златни. Не што су моји, него заиста дивна и културна деца. Микица је много добар отац и веома сам поносна на њега.

Нада је након несреће открила да је Марија Шерифовић спасла живот њеном сину Микици.

- Марији ћу бити захвална док сам жива! Да није било ње, ко зна шта би било са Микицом. Сви су ме звали и нудили ми помоћ, Маринко Роквић, Снежана Ђуришић, Гоца Божиновска, али Марија Шерифовић се понудила да пошаље хеликоптер јер су полиција и војска затајили. Кад се само сетим како сам певала и давала прилоге полицији и војсци, па да ми тако врате. Зато Марији хвала на том гесту. Микијево стање данима је било непромењено. Неколико недеља није осећао стопало. Не дао бог никоме оно што сам тада преживела. Нисам јела ни спавала. Нисам знала за себе. Живот ми се у секунди претворио у пакао - каже Нада о колегама које су јој помогле када је њеном сину висио живот о концу.

Нада Топчагић се са породицом годинама сваког лета башкари у каменој вили у Калуђеровини поред Тивта, коју је сада решила да прода. Како каже, проблем јој је њено одржавање, а признаје и да је због коронавируса пристала на то.

- Тачно је да продајем кућу у Тивту. Види каква је ова ситуација и са короном, а и досадило ми је сваке године исто. Ко зна када ћемо због овог вируса отићи доле, па ми је боље да је продам и нешто друго урадим него да тамо кућа пропада, кад већ нема ко да иде и сређују је - рекла је она недавно.

Извор: Српски Телеграф / Ало.рс  Фото: принтсцреен

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зива

07.08.2020 19:48

И здрава била Надо,јос дуго година,своме сину и унуцима.А наравно и свима нама који те много волимо и постујемо твоје дело.

ОДГОВОРИТЕ