Студентски дом Бјелаве за обољеле од вируса корона

- У студентском павиљону на Бјелавама у наредна 24 часа биће оспособљен простор за привремени изолаторијум Кантона Сарајево, саопштено је из кантоналне Владе.

Босна и Херцеговина 06.08.2020 | 21:01
Студентски дом Бјелаве за обољеле од вируса корона

На састанку предсједника Владе Кантона Сарајево Марија Ненадића са представницима здравствених установа у овом граду, те кантоналног Министарства здравства, Кризног штаба Министарства здравства, Завода за јавно здравство и Студентског центра, договорено је да ће у овом изолаторијуму бити смјештени пацијенти обољели од вируса корона са средње тешком и лакшом клиничком сликом.

"Ријеч је о привременом изолаторијуму који ће бити у функцији док се у кругу Опште болнице не реконструише објекат некадашње `гарнизонске амбуланте` у којем ће бити смјештен изолаторијум Кантона, капацитета око 100 особа, а који ће се у наредних мјесец и по успоставити уз помоћ и подршку УНДП-а", истакнуто је у саопштењу.

На састанку је договорено да ће се на нивоу Кантона организовати подршка раду овог изолаторијума, тако што ће бити формирани медицински тимови предвођени љекарима који ће бити кључна карика у његовом функционисању, те пружати здравствену заштиту обољелим пацијентима.

"С циљем што скоријег стављања у функцију поменутог изолаторијума, потребно је, осим успостављања стручних тимова медицинског особља, пружити и друге неопходне логистике за његово функционисање као што су исхрана, заштитна средства, организација прања рубља, одлагања отпада и друго, а што ће у што краћем року, у сарадњи са надлежним јавноздравственим установама у Кантону Сарајево, координисати Кризни штаб Министарства здравства", наведено је у саопштењу.

Кризни штаб је задужен да координише све наведене активности око успостављања изолаторијума и да обавијести Владу Кантона Сарајево и надлежне здравствене установе о реализовању преузетих обавеза и почетку рада изолаторијума.

(Срна) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Требало би

06.08.2020 20:47

Испразните скупштинске сале на Марин Двору и направите Цовид болницу. Тамо у скупштини сједе нерадни и и најве и непријатељи државе БиХ. Нарочито они који поново спавају на брдима око Сарајева

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре требало би

07.08.2020 05:33

А гдје ћемо тебе смјестити. Проблем је што за такве нема лијека.