Studentski dom Bjelave za oboljele od virusa korona

- U studentskom paviljonu na Bjelavama u naredna 24 časa biće osposobljen prostor za privremeni izolatorijum Кantona Sarajevo, saopšteno je iz kantonalne Vlade.

Bosna i Hercegovina 06.08.2020 | 21:01
Studentski dom Bjelave za oboljele od virusa korona

Na sastanku predsjednika Vlade Кantona Sarajevo Marija Nenadića sa predstavnicima zdravstvenih ustanova u ovom gradu, te kantonalnog Ministarstva zdravstva, Кriznog štaba Ministarstva zdravstva, Zavoda za javno zdravstvo i Studentskog centra, dogovoreno je da će u ovom izolatorijumu biti smješteni pacijenti oboljeli od virusa korona sa srednje teškom i lakšom kliničkom slikom.

"Riječ je o privremenom izolatorijumu koji će biti u funkciji dok se u krugu Opšte bolnice ne rekonstruiše objekat nekadašnje `garnizonske ambulante` u kojem će biti smješten izolatorijum Кantona, kapaciteta oko 100 osoba, a koji će se u narednih mjesec i po uspostaviti uz pomoć i podršku UNDP-a", istaknuto je u saopštenju.

Na sastanku je dogovoreno da će se na nivou Кantona organizovati podrška radu ovog izolatorijuma, tako što će biti formirani medicinski timovi predvođeni ljekarima koji će biti ključna karika u njegovom funkcionisanju, te pružati zdravstvenu zaštitu oboljelim pacijentima.

"S ciljem što skorijeg stavljanja u funkciju pomenutog izolatorijuma, potrebno je, osim uspostavljanja stručnih timova medicinskog osoblja, pružiti i druge neophodne logistike za njegovo funkcionisanje kao što su ishrana, zaštitna sredstva, organizacija pranja rublja, odlaganja otpada i drugo, a što će u što kraćem roku, u saradnji sa nadležnim javnozdravstvenim ustanovama u Кantonu Sarajevo, koordinisati Кrizni štab Ministarstva zdravstva", navedeno je u saopštenju.

Кrizni štab je zadužen da koordiniše sve navedene aktivnosti oko uspostavljanja izolatorijuma i da obavijesti Vladu Кantona Sarajevo i nadležne zdravstvene ustanove o realizovanju preuzetih obaveza i početku rada izolatorijuma.

(Srna) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Trebalo bi

06.08.2020 22:47

Ispraznite skupštinske sale na Marin Dvoru i napravite Covid bolnicu. Tamo u skupštini sjede neradni i i najve i neprijatelji države BiH. Naročito oni koji ponovo spavaju na brdima oko Sarajeva

ODGOVORITE
Name

Re trebalo bi

07.08.2020 07:33

A gdje ćemo tebe smjestiti. Problem je što za takve nema lijeka.