Из буџета општине помоћ Дому здравља и привреди

На данашњој сједници Скупштине општине Угљевик одборници су прихватили приједлог Одлуке о усвајању Процјене угрожености од елементарних и других несрећа, те план заштите од пожара ове општине. На сједници је такође обећана помоћ привреди и Дому здравља Угљевик.

Република Српска 06.08.2020 | 18:22
Из буџета општине помоћ Дому здравља и привреди

Усвајањем Плана заштите од пожара и процјене угрожености од елементарних непогода и других несрећа, урађених по европским стандардима и пројектима Европске уније, општина Угљевик је постала једна од првих седам општина у Републици Српској која је добила овакав документ.

“Видјели смо колико су нам важне одређене службе на подручју општине, посебно у периоду кад имамо проблема са епидемијом, односно пандемијом вируса корона. Видјели смо колико је важна ватрогасна јединица, колико су важне инспекцијске службе и цивилна заштита”, каже Василије Перић, начелник општине Угљевик.

Одборници су данас прихватили Одлуку о давању сагласности за издавање гаранције општине Угљевик за кредитно задужење ЈЗУ “Дом здравља” Угљевик, за набавку рендген апарата. 

“Скупштина је такође донијела закључак да ћемо у случају да надлежно министарство или држава не обезбиједе вакцине за наредну јесењу сезону, када је могуће да се грип и вирус корона појаве заједно, интервенисати својим буџетским средствима за набавку око 700 вакцина или колико буде потребно угљевичком Дому здравља”, нагласио је предсједник Скупштине ове општине Ђоко Симић.

Општина Угљевик ће помоћи и опоравак привреде, иако због неисплаћених потраживања има проблема са ликвидношћу, поручио је начелник општине Угљевик Василије Перић.

“Општина Угљевик има једну од најмањих стопа незапослености, која је око 12%, и имамо укупно око 3.800 запослених. Ускоро ћемо додјељивати одређене подстицаје и стимулације за предузећа која су запошљавала нове раднике и у овом периоду пандемије. Стимулације ће бити у износу од 2.000 КМ, у складу са нашим правилником”, објашњава даље Перић.

Перић је додао да ће општина помоћи и свима онима који су претрпјели одређену штете у вријеме пандемије вируса корона, посебно у услужним дјелатностима.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мики

06.08.2020 19:04

Свака цаст за власт.Паре иду у праве руке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Веки

06.08.2020 23:05

Свака цаст нацелнице и предсједнице скупстине

ОДГОВОРИТЕ