Iz budžeta opštine pomoć Domu zdravlja i privredi

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Ugljevik odbornici su prihvatili prijedlog Odluke o usvajanju Procjene ugroženosti od elementarnih i drugih nesreća, te plan zaštite od požara ove opštine. Na sjednici je takođe obećana pomoć privredi i Domu zdravlja Ugljevik.

Republika Srpska 06.08.2020 | 18:22
Iz budžeta opštine pomoć Domu zdravlja i privredi

Usvajanjem Plana zaštite od požara i procjene ugroženosti od elementarnih nepogoda i drugih nesreća, urađenih po evropskim standardima i projektima Evropske unije, opština Ugljevik je postala jedna od prvih sedam opština u Republici Srpskoj koja je dobila ovakav dokument.

“Vidjeli smo koliko su nam važne određene službe na području opštine, posebno u periodu kad imamo problema sa epidemijom, odnosno pandemijom virusa korona. Vidjeli smo koliko je važna vatrogasna jedinica, koliko su važne inspekcijske službe i civilna zaštita”, kaže Vasilije Perić, načelnik opštine Ugljevik.

Odbornici su danas prihvatili Odluku o davanju saglasnosti za izdavanje garancije opštine Ugljevik za kreditno zaduženje JZU “Dom zdravlja” Ugljevik, za nabavku rendgen aparata. 

“Skupština je takođe donijela zaključak da ćemo u slučaju da nadležno ministarstvo ili država ne obezbijede vakcine za narednu jesenju sezonu, kada je moguće da se grip i virus korona pojave zajedno, intervenisati svojim budžetskim sredstvima za nabavku oko 700 vakcina ili koliko bude potrebno ugljevičkom Domu zdravlja”, naglasio je predsjednik Skupštine ove opštine Đoko Simić.

Opština Ugljevik će pomoći i oporavak privrede, iako zbog neisplaćenih potraživanja ima problema sa likvidnošću, poručio je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

“Opština Ugljevik ima jednu od najmanjih stopa nezaposlenosti, koja je oko 12%, i imamo ukupno oko 3.800 zaposlenih. Uskoro ćemo dodjeljivati određene podsticaje i stimulacije za preduzeća koja su zapošljavala nove radnike i u ovom periodu pandemije. Stimulacije će biti u iznosu od 2.000 KM, u skladu sa našim pravilnikom”, objašnjava dalje Perić.

Perić je dodao da će opština pomoći i svima onima koji su pretrpjeli određenu štete u vrijeme pandemije virusa korona, posebno u uslužnim djelatnostima.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Miki

06.08.2020 19:04

Svaka cast za vlast.Pare idu u prave ruke.

ODGOVORITE
Name

Veki

06.08.2020 23:05

Svaka cast nacelnice i predsjednice skupstine

ODGOVORITE