Откривена тајна зашто је Милена Дравић бацила награду из Кана у ђубре!?

На фестивалу Театар на раскршћу највише интересовања изазвала је промоција књиге "Милена Дравић: Више од уметности", монографије коју је у децембру објавила новинарка Татјана Њежић.

Забава 05.08.2020 | 18:39
Откривена тајна зашто је Милена Дравић бацила награду из Кана у ђубре!?

Ови текстови, настали током њиховог дугогодишњег дружења и сарадње, одишу непосредношћу и углавном су анегдотске природе.

Позоришни критичар и театролог Александар Милосављевић открио је мање познату причу како се глумица одрекла своје награде у Кану.

"Милена је једна од ретких уметника која је осећала одговорност пред својом публиком. Била је госпођа и највећа звезда нашег глумишта. Третирана је тако и у Европи. Само у Србији била би жена Пурише Ђорђевића или Драгана Николића", рекао је Милосављевић и додао:

"Бацила је Канску награду. Новине су писале да је награђена у једном селу у Француској зато што је показала голе груди и имала сцене секса. Била је шокирана. То је јавност ставила у новине и поздравила освајање једне такве награде".

Милена је остварила само тридесетак позоришних улога, а радила је једну представу у Атељеу 212 са својим супругом.

"Није желела да буде тамо жена Гаге Николића. Никад и није ушла у чувени бифе. Гага је увек градио улоге линијом мањег отпора, а она темељно", присетио се Милосављевић.

Ауторка књиге Тања Њежић открила је каква је била Милена и приватно, што не стоји у књизи.

- Била је жена која се није фолирала. Све што је било лепо, дала је нама, а што је болело, носила је сама - објаснила је Њежићева.

Извор: Ало.рс  Фото: принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар