Otkrivena tajna zašto je Milena Dravić bacila nagradu iz Kana u đubre!?

Na festivalu Teatar na raskršću najviše interesovanja izazvala je promocija knjige "Milena Dravić: Više od umetnosti", monografije koju je u decembru objavila novinarka Tatjana Nježić.

Zabava 05.08.2020 | 18:39
Otkrivena tajna zašto je Milena Dravić bacila nagradu iz Kana u đubre!?

Ovi tekstovi, nastali tokom njihovog dugogodišnjeg druženja i saradnje, odišu neposrednošću i uglavnom su anegdotske prirode.

Pozorišni kritičar i teatrolog Aleksandar Milosavljević otkrio je manje poznatu priču kako se glumica odrekla svoje nagrade u Kanu.

"Milena je jedna od retkih umetnika koja je osećala odgovornost pred svojom publikom. Bila je gospođa i najveća zvezda našeg glumišta. Tretirana je tako i u Evropi. Samo u Srbiji bila bi žena Puriše Đorđevića ili Dragana Nikolića", rekao je Milosavljević i dodao:

"Bacila je Kansku nagradu. Novine su pisale da je nagrađena u jednom selu u Francuskoj zato što je pokazala gole grudi i imala scene seksa. Bila je šokirana. To je javnost stavila u novine i pozdravila osvajanje jedne takve nagrade".

Milena je ostvarila samo tridesetak pozorišnih uloga, a radila je jednu predstavu u Ateljeu 212 sa svojim suprugom.

"Nije želela da bude tamo žena Gage Nikolića. Nikad i nije ušla u čuveni bife. Gaga je uvek gradio uloge linijom manjeg otpora, a ona temeljno", prisetio se Milosavljević.

Autorka knjige Tanja Nježić otkrila je kakva je bila Milena i privatno, što ne stoji u knjizi.

- Bila je žena koja se nije folirala. Sve što je bilo lepo, dala je nama, a što je bolelo, nosila je sama - objasnila je Nježićeva.

Izvor: Alo.rs  Foto: printscreen

Komentari / 0

Ostavite komentar