Јак земљотрес потресао исток Турске

Земљотрес јачине 5,5 степени потресао је провинцију Малатију на југоистоку Турске, саопштили су Институт за истраживање земљотреса и опсерваторија Кандили.

Свијет 04.08.2020 | 14:36
Јак земљотрес потресао исток Турске

 

Потрес се догодио на дубини од пет километра, преноси Ројтерс.

Градоначелник Путурге, епицентра земљотреса, рекао је за телевизију ЦНН Турк да је потрес изазвао неку штету, али нема извештаја о евентуалним жртвама или повређенима.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Аполо 11

04.08.2020 13:32

Бог вас опомиње,Црква је увјек Црква.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.08.2020 16:01

Али и да није било Турака који су улагали у рестаурације, обнављали и одрзавали цркву, стотине година, сигурно не би изгледала овако лијепо и велицанствено, вец би се урусила и срусила као многе друге напустене Богомоље.

Name

Ре

04.08.2020 17:45

Насилно су је отели, након сто су звјерски побили зене дјецу и све зиво у Константинопољу и изврсили конверзију у дзамију. обнављали су је и одрзавали као дзамију, обнављали је за своје вјерске потребе и у славу свог Аллаха. Да ли би било фер да ја украдем твоју куцу, укњизим на себе и наредних 50 година да је одрзавам и користим без икакве надокнаде. Ако бих је реновирао, да ли би ме твоја дјеца похвалила зато сто сам је реновирао и сто је цувам?

Name

Ништа није украдено!

04.08.2020 19:30

Турци су побједили и не видим какве то има везе са вама Православцима? Колико знам, вазална Православна војска је помогла Турцима да задају задњи ударац "византији"... Такође знам сте са Турцима имали савршене односе и прије освајања Константинопоља (од Маричке И косовске битке) па све до смрти султана Сулејмана И Канунија 1566. Тек послије његове смрти и доласка некомпетентних султанâ, односи између Турака и Православаца се погоршавају и добијају данашњи изглед...