Jak zemljotres potresao istok Turske

Zemljotres jačine 5,5 stepeni potresao je provinciju Malatiju na jugoistoku Turske, saopštili su Institut za istraživanje zemljotresa i opservatorija Kandili.

Svijet 04.08.2020 | 14:36
Jak zemljotres potresao istok Turske

 

Potres se dogodio na dubini od pet kilometra, prenosi Rojters.

Gradonačelnik Puturge, epicentra zemljotresa, rekao je za televiziju CNN Turk da je potres izazvao neku štetu, ali nema izveštaja o eventualnim žrtvama ili povređenima.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Apolo 11

04.08.2020 13:32

Bog vas opominje,Crkva je uvjek Crkva.

ODGOVORITE
Name

Re

04.08.2020 16:01

Ali i da nije bilo Turaka koji su ulagali u restauracije, obnavljali i odrzavali crkvu, stotine godina, sigurno ne bi izgledala ovako lijepo i velicanstveno, vec bi se urusila i srusila kao mnoge druge napustene Bogomolje.

Name

Re

04.08.2020 17:45

Nasilno su je oteli, nakon sto su zvjerski pobili zene djecu i sve zivo u Konstantinopolju i izvrsili konverziju u dzamiju. obnavljali su je i odrzavali kao dzamiju, obnavljali je za svoje vjerske potrebe i u slavu svog Allaha. Da li bi bilo fer da ja ukradem tvoju kucu, uknjizim na sebe i narednih 50 godina da je odrzavam i koristim bez ikakve nadoknade. Ako bih je renovirao, da li bi me tvoja djeca pohvalila zato sto sam je renovirao i sto je cuvam?

Name

Ništa nije ukradeno!

04.08.2020 19:30

Turci su pobjedili i ne vidim kakve to ima veze sa vama Pravoslavcima? Koliko znam, vazalna Pravoslavna vojska je pomogla Turcima da zadaju zadnji udarac "vizantiji"... Takođe znam ste sa Turcima imali savršene odnose i prije osvajanja Konstantinopolja (od Maričke I kosovske bitke) pa sve do smrti sultana Sulejmana I Kanunija 1566. Tek poslije njegove smrti i dolaska nekompetentnih sultanâ, odnosi između Turaka i Pravoslavaca se pogoršavaju i dobijaju današnji izgled...