Сански Мост: Утопили се син и брат Билала Боснића

- На локалитету Милина ада, у близини села Чапље, неколико километара од Санског Моста, данас су се на ријеци Сани око 14 сати утопили Омер Боснић (50) и његов 15-годишњи нећак М.Б.

Босна и Херцеговина 03.08.2020 | 20:59
Сански Мост: Утопили се син и брат Билала Боснића

Како сазнајемо, у питању су брат и син Хусеина Билала Боснића, којег је Суд БиХ осудио на седам година затвора због врбовања и подстицања на тероризам, те организовање терористичких група.

Како сазнајемо из извора блиских истрази, дјечак и његов стриц су се купали на овоме мјесту, а у њиховом друштву била је још једна одрасла мушка особа. У једном тренутку дјечак је загазио у дубљу воду, те га је понијела ријечна матица, а наводно је био непливач. Стриц је скочио у воду за њим у покушају да га спаси, а дјечак га је, према причању очевица, чврсто загрлио онемогућивши га да плива, након чега су обојица, након неколико тренутака борбе, потонули. Поменута особа је била непливач и није се усудила да им прискочи у помоћ, већ је покушала да алармира некога у близини, али док је помоћ дошла за стрица и нећака је већ било прекасно.

На лице мјеста су убрзо стигли припадници полиције, а некон тога и чланови Ронилачког клуба "Вир" из Санског Моста, а како сазнајемо тијело 50-годишњака пронађено је на мјесту утапања, док је тијело дјечака пронађено неколико десетина метара низводно.

Екипа хитне помоћи Дома здравља Сански Мост, која је такођер стигла на мјесто догађаја, могла је само да констатује смрт поменуте двије особе.

Поменути Омер Боснић последњих десетак година живио је у селу Крухари, надомак Санског Моста и бавио се пчеларством. Према ријечима оних који су га познавали био је радишан и вриједан човјек те је имао више десетина кошница с пчелама. Дјечак је живио у Бужиму, гдје је завршио основну школу, а у Сански Мост је дошао како би помогао стрицу у његовим пословима.

У кобном тренутку изабрали су усамљену локацију поред ријеке Сане гдје су покушали да се освјеже. Иначе, на мјесту гдје је дошло до утапања вади се ријечни пијесак, због чега у дну ријеке постоје бројне рупе и удубљења што је, према ријечима ронилаца који су били на лицу мјеста, било кобно за стрица и нећака.

Занимљиво је како се на истом мјесту, прије три године, готово на идентичан начин утопио пастир који је на овај локалитет довео стадо оваца, а потом покушао да се окупа у Сани.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар