Sanski Most: Utopili se sin i brat Bilala Bosnića

- Na lokalitetu Milina ada, u blizini sela Čaplje, nekoliko kilometara od Sanskog Mosta, danas su se na rijeci Sani oko 14 sati utopili Omer Bosnić (50) i njegov 15-godišnji nećak M.B.

Bosna i Hercegovina 03.08.2020 | 20:59
Sanski Most: Utopili se sin i brat Bilala Bosnića

Kako saznajemo, u pitanju su brat i sin Huseina Bilala Bosnića, kojeg je Sud BiH osudio na sedam godina zatvora zbog vrbovanja i podsticanja na terorizam, te organizovanje terorističkih grupa.

Kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, dječak i njegov stric su se kupali na ovome mjestu, a u njihovom društvu bila je još jedna odrasla muška osoba. U jednom trenutku dječak je zagazio u dublju vodu, te ga je ponijela riječna matica, a navodno je bio neplivač. Stric je skočio u vodu za njim u pokušaju da ga spasi, a dječak ga je, prema pričanju očevica, čvrsto zagrlio onemogućivši ga da pliva, nakon čega su obojica, nakon nekoliko trenutaka borbe, potonuli. Pomenuta osoba je bila neplivač i nije se usudila da im priskoči u pomoć, već je pokušala da alarmira nekoga u blizini, ali dok je pomoć došla za strica i nećaka je već bilo prekasno.

Na lice mjesta su ubrzo stigli pripadnici policije, a nekon toga i članovi Ronilačkog kluba "Vir" iz Sanskog Mosta, a kako saznajemo tijelo 50-godišnjaka pronađeno je na mjestu utapanja, dok je tijelo dječaka pronađeno nekoliko desetina metara nizvodno.

Ekipa hitne pomoći Doma zdravlja Sanski Most, koja je također stigla na mjesto događaja, mogla je samo da konstatuje smrt pomenute dvije osobe.

Pomenuti Omer Bosnić poslednjih desetak godina živio je u selu Kruhari, nadomak Sanskog Mosta i bavio se pčelarstvom. Prema riječima onih koji su ga poznavali bio je radišan i vrijedan čovjek te je imao više desetina košnica s pčelama. Dječak je živio u Bužimu, gdje je završio osnovnu školu, a u Sanski Most je došao kako bi pomogao stricu u njegovim poslovima.

U kobnom trenutku izabrali su usamljenu lokaciju pored rijeke Sane gdje su pokušali da se osvježe. Inače, na mjestu gdje je došlo do utapanja vadi se riječni pijesak, zbog čega u dnu rijeke postoje brojne rupe i udubljenja što je, prema riječima ronilaca koji su bili na licu mjesta, bilo kobno za strica i nećaka.

Zanimljivo je kako se na istom mjestu, prije tri godine, gotovo na identičan način utopio pastir koji je na ovaj lokalitet doveo stado ovaca, a potom pokušao da se okupa u Sani.

(Nezavisne)

Komentari / 0

Ostavite komentar