Хрват у тестаменту тражио да буде сахрањен уз песму Зорице Брунцлик!

Хрватска не памти овакав испраћај покојника уз свираче, песму и плес, јер је покојник - времешни становник Стризивојне И.Ј, тестаментом тражио од своје троје деце да га на онај свет испрате весело, уз живу музику и хитове народњака, с тим да прво мора бити изведен стари хит краљице народњака Зорице Брунцлик, "Откопчано јелече".

Забава 03.08.2020 | 16:32
Хрват у тестаменту тражио да буде сахрањен  уз песму Зорице Брунцлик!

Иако је међу неговим наследницима било негодовања да се на такав начин опросте од оца и службено им је указано на жељу покојника. Да ситуација буде још необичнија, отац им је преминуо у време пандемије коронавируса и строгих мера, које су укључивале и опроштај од покојника само уз најужу породицу.

Како пишу медији, Стризивојчанин је тада покопан на месном гробљу према важећим правилима, а весела даћа одржана је накнадно, у Ђакову, у познатом ресторану.

Према жељи покојника, уз породицу, родбину и пријатеље, на даћу су дошли и свирачи чија је обваеза била да изведу десет народњачких песама које је покојник волео, а што су они и учинили.

Током необичне даће прошетао је и службеник који је морао да се увери одржава ли се опроштај какав је покојник тестаментом затражио. Грешке није било - свирачи, народњаци и добро расположење били су ту.

Мештани Стризивојна за свог преминулога мештанина имају само лепе речи - био је добар човек и добар домаћин који је свакога добро угостио ићем и пићем. Радио је у Немачкој и тамо зарадио пензију.

- Он је радио, радио, радио. Био је врло коректан, добар човек - каже један Стризивојчанин.

Иначе, ово није први, овако бизарни скуп на даћи. Како пишу  медији пре петнаестак година времешна суграђанка је још за живота сама приредила сопствену даћу коју је организовала до задњег детаља према сопственом укусу.

Извор:Ало.рс Фото: схоотерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар