"Да би отворили школе, треба затворити пабове"

Грејем Медли, члан научне групе која британској влади пружа савјетодавну помоћ у вези са вирусом корона, изјавио је да ће Енглеска можда морати да затвори пабове како би омогућила поновно отварање школа у септембру.

Вијести 02.08.2020 | 11:59
"Да би отворили школе, треба затворити пабове"

Говорећи за ББЦ, Медли је то објаснио тврдњом да је можда неопходан својеврсни компромис између поновног отварања школа, које многи сматрају приоритетом, и активности као што је одлазак у пабове, због ширења вируса корона.

Медлијева изјава дошла је дан пошто је главни британски медицински стручњак Крис Вити упозорио да се Велика Британија "приближила границама" када је ријеч о ублажавању рестриктивних мјера уведених ради спречавања ширења вируса корона.

Како подсјећа АП, британски премијер Борис Џонсон у петак је најавио да ће планирано ублажавања неких рестриктивних мјера бити одложено због пораста броја случајева корона вируса.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ања

02.08.2020 10:35

Како сколе могу бити приоритет? Сто је необразованије становниство, лаксе њим управљас. Нека се влада УК боље распита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

3509

02.08.2020 10:58

Најефикасније се управља статовништвом које је образовано по програму оних који су моћни и који одлучују о судбини становништва.

Name

Принцип

02.08.2020 12:26

А што је теби стран појам образовања?

Name

НАТАЛИЈА ТРИВИЋ

02.08.2020 13:06

У Републици Српској ја одлучујем како ће радити образовање у следећој школској години. Наравно, ја се договарам са мојим шефом партије Уједињена Српска Ненадом Стевандићем. Он тражи од мене да именујем што више наших чланова за доректоре школа и библиотека. Тако сам у Фочи за директора библиотеке именовала дефектолога. Сада ме многи критикују, али шта ме брига, ипак сам ја министрица и ја одлучијем ко ће бити директор, тако раде и министри из других партија, а посебно из наше менторске партије СНСД. Знам ја да сам нарушила закон о библиотекарству и статут библиотеке у Фочи, али тај дечко је млад и научиће да води библиотеку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симке

02.08.2020 13:49

Није то ништа у односу на то кога смо ми у Бијељини све именовали за начелнике у Градској управи. Нико везе нема са струком али је битно било да су сви послушни према странкама из којих долазе. Они који су у претходном периоду били руководиоци фирми из себе су остављали пустош.

Name

Ре Симке

02.08.2020 14:12

Потписујем и додајем.Као сто су сви морали бити комунисти па се запослити тако це у Бијељини вецином тразити црвену књизицу.Тек онда це бити макљазе,нема посла,странке се удрузиле..опозиције нигдје..а да су паметни основали странку ,"За успјесан одлазак младих,постених у иностнаство," ал да ангазују агенције за брзи одлазак,агенције које це у тим земљама доцекивати и помагати људима да надју посао и смјестај.Е таква странка би постено постигла успјех.

ОДГОВОРИТЕ