"Da bi otvorili škole, treba zatvoriti pabove"

Grejem Medli, član naučne grupe koja britanskoj vladi pruža savjetodavnu pomoć u vezi sa virusom korona, izjavio je da će Engleska možda morati da zatvori pabove kako bi omogućila ponovno otvaranje škola u septembru.

Vijesti 02.08.2020 | 11:59
"Da bi otvorili škole, treba zatvoriti pabove"

Govoreći za BBC, Medli je to objasnio tvrdnjom da je možda neophodan svojevrsni kompromis između ponovnog otvaranja škola, koje mnogi smatraju prioritetom, i aktivnosti kao što je odlazak u pabove, zbog širenja virusa korona.

Medlijeva izjava došla je dan pošto je glavni britanski medicinski stručnjak Kris Viti upozorio da se Velika Britanija "približila granicama" kada je riječ o ublažavanju restriktivnih mjera uvedenih radi sprečavanja širenja virusa korona.

Kako podsjeća AP, britanski premijer Boris Džonson u petak je najavio da će planirano ublažavanja nekih restriktivnih mjera biti odloženo zbog porasta broja slučajeva korona virusa.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Anja

02.08.2020 10:35

Kako skole mogu biti prioritet? Sto je neobrazovanije stanovnistvo, lakse njim upravljas. Neka se vlada UK bolje raspita.

ODGOVORITE
Name

3509

02.08.2020 10:58

Najefikasnije se upravlja statovništvom koje je obrazovano po programu onih koji su moćni i koji odlučuju o sudbini stanovništva.

Name

Принцип

02.08.2020 12:26

А што је теби стран појам образовања?

Name

NATALIJA TRIVIĆ

02.08.2020 13:06

U Republici Srpskoj ja odlučujem kako će raditi obrazovanje u sledećoj školskoj godini. Naravno, ja se dogovaram sa mojim šefom partije Ujedinjena Srpska Nenadom Stevandićem. On traži od mene da imenujem što više naših članova za dorektore škola i biblioteka. Tako sam u Foči za direktora biblioteke imenovala defektologa. Sada me mnogi kritikuju, ali šta me briga, ipak sam ja ministrica i ja odlučijem ko će biti direktor, tako rade i ministri iz drugih partija, a posebno iz naše mentorske partije SNSD. Znam ja da sam narušila zakon o bibliotekarstvu i statut biblioteke u Foči, ali taj dečko je mlad i naučiće da vodi biblioteku.

ODGOVORITE
Name

Simke

02.08.2020 13:49

Nije to ništa u odnosu na to koga smo mi u Bijeljini sve imenovali za načelnike u Gradskoj upravi. Niko veze nema sa strukom ali je bitno bilo da su svi poslušni prema strankama iz kojih dolaze. Oni koji su u prethodnom periodu bili rukovodioci firmi iz sebe su ostavljali pustoš.

Name

Re Simke

02.08.2020 14:12

Potpisujem i dodajem.Kao sto su svi morali biti komunisti pa se zaposliti tako ce u Bijeljini vecinom traziti crvenu knjizicu.Tek onda ce biti makljaze,nema posla,stranke se udruzile..opozicije nigdje..a da su pametni osnovali stranku ,"Za uspjesan odlazak mladih,postenih u inostnastvo," al da angazuju agencije za brzi odlazak,agencije koje ce u tim zemljama docekivati i pomagati ljudima da nadju posao i smjestaj.E takva stranka bi posteno postigla uspjeh.

ODGOVORITE