Њемачка: Највише заражених стиже са Балкана

Нијемци који се враћају с годишњег одмора у иностранству могу се од данас бесплатно тестирати на корона вирус при повратку у земљу.

Свијет 01.08.2020 | 20:20
Њемачка: Највише заражених стиже са Балкана

Како је образложио њемачки министар здравља Јенс Спахн, тестирати се могу сви који се враћају у земљу, без обзира имају ли симптоме, и то унутар 72 часа од повратка.

Он је појаснио да то на примјер могу направити на мјестима одређеним за тестирање на аеродромима, код локалних здравствених власти или у љекарским ординацијама, преноси Радиосарајево.

Тест иницијално плаћају здравствено-осигуравајуће куће. Савезна влада потом ће покрити трошкове повећаним додацима, о чему је већ донесена одлука.

Број потврђених случајева корона вируса у Њемачкој порастао је за 955, на 209.653, према подацима од петка Института Роберт Коцх (РКИ) за заразне болести. Број умрлих порастао је за седам, на 9148.

Њемачки лист Wелт проблем види у порасту броја заражених и преноситеља корона вируса међу путницима који су током љета боравили изван Њемачке - тачније у Албанији, Босни и Херцеговини, Хрватској, Србији и Турској.

"Годишњи је ритуал да стотине хиљада људи током љета оде изван Њемачке посјетити своју родбину и пријатеље", пише портал, уз тврдњу да се највише заражених враћа у Њемачку управо с Балкана.

(РадиоСарајево)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Скептик

01.08.2020 19:29

Страни радници који раде у Немачкој при одласку у своју земљу морају потписати изјаву да ако се заразе короном морају сами плаћати боловање. И да могу добити отказ. Провјерено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако интреба

01.08.2020 19:57

Јаста нег сами да плацају.аки идес свјесно себе или друге заразит има да се и одговара за то.такве треба и казнит. И ко год невјерује у вирус њега и нетреба никако лијецит.

Name

Ре.Тако им треба

01.08.2020 20:16

Све јасно , само мислити и "рати није исто неки никако да одвоје ове двије радње .

Name

Милан

01.08.2020 20:20

Потврдјујем, ја сам један од њих.

Name

Андриц

01.08.2020 21:40

Ре скептик:ок,вјероватно је тако.А ста ако неко одлуци искористити одмор у Њемацкој,остати код куце,или отици унутар Њемацке на неку туристицку дестинацију,и зарази се.А да је отисао на одмор у БиХ,Србију,небитно,мозда се не би заразио.Ко онда сноси троскове том градјанину,у смислу боловања на послу и добијања мање плате,ко сноси троскове фирми гдје ради у смислу смањене производње због његовог изостанка,ко одговара за његове посљедице,прије свега психолоске.ЗАР МИСЛИС ДА ТО НЕ БИ БИЛО ПРАВЕДНО У ТОЈ ИСТОЈ ЊЕМАЦКОЈ,ЗА КОЈУ КАЗЕТЕ ДА ЈЕ ИДЕАЛНА И ЗЛАТНА.Сваки адвокат би их могао добити на суду са овим претпоставкама које сам навео,јер све је на бази претпоставки,зар не???

Name

Лазови

02.08.2020 05:54

Гдје васа мама,идете ли је видјети бездусници...

Name

Неко

02.08.2020 14:43

Браво Лажове,коначно неко паметан...

Name

Лили

01.08.2020 22:59

Ви сте УМНО заразени јос од идеје да заузмете вецу поврсину свијетске територије. Да окупирате Европу. 40-тих год.прослог вијека и спроведете идеју ГЕРМАНСТВА. МАЛОУМНИЦИ болесници Њемацко-сметљарски. Ви велике силе јели вам се појави неки проблем финансиске, економске, здравствене природе похрлите нападати кривити друге пуно слабије земље за то. Тако и онда некада у прослости кад би вам требао простор за манипулазу покусали би исто сто и сад, али тада би ТИТО својом ароганцијом и смјелосцу осујетио васе лоповске намјере

ОДГОВОРИТЕ